Coşkun Selçuk; “MKÜ Artık Bu 12 Eylül Mantığından Kurtulmalıdır”

0
69

Geçtiğimiz aylarda, sendika olarak MKÜ İskenderun Kampusu önünde yaptıkları basın açıklaması nedeniyle Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörlüğü tarafından, İskenderun Cumhuriyet Savcılığına ihbar başvurusu yapıldığını hatırlatan Eğitim-Sen İskenderun Şube Başkanı Coşkun Selçuk, yapılan yazışmalar sonucunda ihbarın içerdiği iddiaların doğru olmadığı gerekçesiyle takipsizlik kararı verildiğini kamuoyuna duyurdu.

Konuyla ilgili sendika binasında bir basın toplantısı düzenleyen Selçuk, MKÜ yönetiminden özür beklediklerini ifade ederek; “Üniversiteler bilim yuvalarıdır. İnsanlığın geleceğine öncülük eden kurumlardır. İskenderun’da yıllar sonra açılan MKÜ’ye bağlı fakültelerin ilçemizdeki kültürel yapıya katkılarını beklerken,  MKÜ Rektörü’nün ihbarcılıkla uğraşması üniversitenin bilimle ilişkisini ortaya koymaktadır.

Üniversite kampusu önünde yapılan bir basın açıklamasına dahi tahammülü olmayan, ihbarcı bir anlayışın hangi bilimsel gelişmeyi sağlamasını bekleyebiliriz. MKÜ artık bu 12 Eylül mantığından kurtulmalıdır. Üniversite Rektörlüğü’nün okuldan uzaklaştırarak veya atarak, mağdur ettiği yargı kararıyla ispatlanan öğrencilerden ve mağdur olduğu ispatlanan bu öğrencilere sahip çıkarak demokratik eylem ve etkinlikler yapan sendikamızdan verdiği zarar ve yaptığı ihbarcılık için özür dileyerek bir daha böyle bir tutum içerisine girmeden, çağdaş bir üniversite anlayışı içerisinde bir yönetim ve yaklaşım bekliyoruz” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here