Nora Kara, Dualarla Son Yolculuğuna Uğurlandı

0
47

Kentimizin tanınmış simalarından, Merhum Nadir Kara’nın eşi, Tonya, Viktorya ve Nebil Kara’nın anneleri İskenderun’un Nora Teyzesi Nora Kara, bir süredir tedavi gördüğü hastanede yaşam mücadelesini kaybederek yaşamını yitirdi.

Yaşamının son demlerine kadar, 92 yaşında bile küçük yaşta öğrendiği şiirleri okuyan, kendisi şiir yazan, İstiklal Marşımızın on kıtasını gururla ezbere okuyan, Türk Sanat Müziğinin çok da bilinmeyen şarkıları söyleyen, vatan, insan ve yaşam sevgisi ile dolu tam bir Cumhuriyet Kadını olan ve aynı zamanda uzun yıllar Türk Anneler Derneğinin de yönetiminde başarılı çalışmalar yürüten Nora Kara, dolu-dolu geçirdiği yaşamına 92 yaşında veda etti.

Nora Kara’nın cenazesi, Aziz Corc Rum Ortodoks Kilisesinden kaldırılarak Karaağaç Asri Mezarlıktaki Aile Kabristanında defnedildi. Kara’nın cenaze törenine, ailesinin yanı sıra çok sayıda seveni ve yakını katılım gösterdi.

İskenderun Gazetesi olarak Nora Kara’ya Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyoruz. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here