Noel Bayramı Bugün Kutlanacak

0
123

noel-kutlama2Tüm dünya ülkelerindeki Hıristiyanlar Noel’i kutlarken, kentimizde bulunan kiliselerde de bu akşam ‘Noel Bayramı’ kutlanacak. Noel Bayramı nedeniyle bu akşam Aziz Nikola Ortodoks Kilisesinde saat 20.00’da, Katolik Kilisesinde ise saat 23.00’da ayin gerçekleştirilecek.

İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit, Noel Bayramı nedeniyle yazılı bir kutlama mesajı yayınladı.

Bayramların bizleri sevgi ile birbirimize yakınlaştırdığını, sevgi ve hoşgörü ortamının artmasına vesile olduğunu kaydeden Kaymakam Özyiğit; “İçinde bulunduğumuz bu müstesna günler Hristiyan vatandaşlarımız için özel bir anlam ifade etmekte ve Noel’i karşılamanın tatlı heyecanını ve kıvancını yaşamaktadırlar. Ayrımcılığın, ırkçılığın her türüne karşı olan bizler, mensup olduğumuz medeniyetin değerleri doğrultusunda, farklı dinlerin ve kültürlerin mevcudiyetini bir zenginlik olarak telakki ediyoruz.

Söz konusu değerlerin hayata geçirilmesi neticesindedir ki, bu coğrafya öteden beri çatışmadan, savaştan, zulümden ve baskından kaçan herkese korunaklı bir çatı, güvenli bir liman olmuştur. Geçmişte olduğu gibi bugün de birçok medeniyetin, inançların, kültürlerin merkezi konumundaki İlçemiz, buradan aldığı birikim ve güçle, barış ve istikrara katkıda bulunmaya devam edecek, farklı kültürler ve inançlar arasında diyalog sağlamaya yönelik çabaları da aktif olarak destekleyecektir. Bu duygu ve düşüncelerle; Hristiyanlığın farklı mezhep ve geleneklerine müntesip vatandaşlarımızın tamamının ve Hristiyan âleminin Noel Bayramını bir kez daha tebrik ediyor; mutluluk, başarı ve esenlikler diliyorum” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here