Nilgün Selçuk; “Gelecek Nesiller İçin Mücadeleye Katkı Vereceğiz”

0
154

CHP Kadın Kolları ‘Hedef 2019’ konulu bir toplantı düzenledi. CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır’ın da katıldığı toplantıda yeni üyelere rozetleri de takıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun İlçe Kadın Kolları, geçtiğimiz hafta sonu ‘Hedef 2019’ konulu bir toplantı düzenledi. HATSU binasında düzenlenen toplantıda yeni üyelere rozetleri de takıldı.

Toplantıya, CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, Milletvekilleri Mevlüt Dudu, Dr. Birol Ertem ve Serkan Topal, CHP Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur, İl Kadın Kolları Başkanı Filiz Haksöz, İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, İlçe Kadın Kolları Başkanı Nilgün Selçuk, ilçe yönetimi, kadın kolları, gençlik kolları ve çok sayıda partili katılım gösterdi.

Toplantıda kısa bir açılış konuşması yapan İlçe Kadın Kolları Başkanı Nilgün Selçuk, üyelerin partilerin işleyişini belirlediğini ifade ederek, bu anlamda tabanın ve üyelerin önemine vurgu yaptı. Selçuk, Mayıs ayında başlayan eğitim programlarının devam edeceğini de söyledi.

Kadınlar olarak çalışmaya, mücadeleye etmeye devam edeceklerini vurgulayan Selçuk; “Bu yapılanlar bizi hedefimize, yerelde ve genelde Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidarına taşıyacak adımlardır. Bu yapılanlar mahalle mahalle, semt semt, ev ev bir yapılanmadır. 2019’da getirilmek istenen başkanlık sisteminde, tekrar Cumhuriyeti tesis edecek olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidarı olacaktır. Cumhuriyetin frekans ayarları ile istedikleri kadar oynamaya kalksınlar. Bizler dimdik durarak Cumhuriyeti tekrar tesis edeceğiz. Nasıl edeceğiz? Bu yapılanma ile birlikte edeceğiz. Adım adım ilerleyeceğiz, umutsuzluk yok. Umutsuzluk yaşamı bitiren bir duygudur. Gelecek nesiller için, çocuklarımız için bu mücadeleye katkı vereceğiz hep birlikte” şeklinde konuştu.

Daha sonra söz alan İl Kadın Kolları Başkanı Filiz Haksöz de, İskenderun İlçe kadın kollarına böyle bir eğitim projesi başlattıkları için teşekkür ederek; “Bizler, sizlerle birlikte yola çıktık. Amacımız Atatürk ilkelerini ve cumhuriyet kazanımlarını korumak ve daha ileriye taşımak. Bugün aramıza yeni katılacak olan arkadaşlarımıza CHP’ye hoş geldiniz diyorum” dedi.

CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu da, kadınların yaşamdaki önemine vurgu yaparak; “Partimizin, binamızın çimentosu olan siz kadınlarımız bize sahip çıkıyorsunuz, partimize, ülkemize sahip çıkıyorsunuz. Çağdaş, özgür, laik bir neslin devamı için üzerine düşen görevi yapıyorsunuz ama ülkeyi yönetenler ne yapıyor… Müftülere nikah yetkisi vererek yeni çocuk gelinler yaratıyor. Kadınları ikinci planda tutarak, ülke yönetimine katkı sağlamalarının önüne geçiyor. Biz bu karanlık ortamda, burada bir araya gelen sizin gibi laik, modern ve çağdaş hanımefendiler sayesinde ayakta kalacağız. Ben sizlere baktığım zaman Sabiha Gökçen’leri, Halide Edip Adıvar’ları, Nene Hatunları görüyorum. Sizlere tekrar teşekkür ediyorum önünüzde saygıyla eğiliyorum” şeklinde konuştu.

“Kadın Yaşamın Ta Kendisidir”

Son olarak söz alan CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, partilerinin cinsiyet kotasından söz ederek, bunun yapan tek partinin CHP olduğunu vurguladı. Sındır; “İktidara giden yol kadınların yüreğinden geçer, kadınların emeğinden geçer. Milli mücadelede zafere giden yol da aynı yoldan geçmişti. Kadının yüreğinden, kadının emeğinden, kadının alın terinden geçmişti. Kadın üretendir, kadın aslında yaşamın ta kendisidir. Canından can katar, evlat doğurur, evladına da gözü gibi bakar. Kendi canından çok evladının canını düşünür, evladının iyiliğini öncelikle düşünür. O evlat ki hepimiziz. Kadının olmadığı bir yaşamdan bahsetmek mümkün değil, siyasal yaşamda da bu böyledir.

Biz Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında diyoruz ki; biz yoksul bir aile, aç bir aile görmek istemiyoruz. ‘Aile Sigortası Maaşı’ adı altında sosyal yapılan yardımı iki katına çıkaracağız. Refahı herkese yayacağız. Yoksul ailelere maaş bağlayarak, bu maaşı da bu ailenin kadınının adına açılacak bir hesaba, kadının harcaması üzerine bağlayacak bir aile sigortası maaşı getireceğiz. Bunun amacı da kadının hem ailesinin gerçek ihtiyaçlarına sahip çıktığının bilinci, hem de ekonomik özgürlüğüne kavuşabilmesi adınadır. Bunu da diliyorum iktidarımızda en kısa sürede hayata geçireceğiz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından, partiye katılan yeni üye kadınlara rozetleri takıldı. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here