Yıldırım; “Atatürksüz Müfredat Düşünülemez!”

0
163

Vatan Partisi Hatay İl Başkanlığı ‘Atatürksüz’ Müfredat ve Ders Kitaplarına Yönelik İmza Kampanyası Başlattı…

Vatan Partisi Hatay İl Başkanlığı, Milli Eğitim Bakanlığının ‘Atatürksüz’ müfredat ve ders kitaplarına yönelik bir imza kampanyası başlattı. Antakya’da çarşı merkezinde standı açılırken, Hatay İl Başkanı Yunus Özgür Yıldırım burada bir de basın açıklaması yaptı. Yıldırım, Atatürksüz bir müfredata izin vermeyeceklerini ve bu anlamda Hatay’ın bütün ilçelerinde imza stantları açacaklarını belirtti. Vatan Partili yöneticiler, imza kampanyasını başlatmanın yanı sıra ‘Parasız, Milli bir eğitim sistemi’ isteyen bildiri ve broşürlerini de dağıttılar.

Vatan Partisi İl Başkanı Yıldırım, burada yaptığı açıklamada, milletçe ve devletçe terör örgütlerine karşı topyekûn savaş verildiğine işaret ederek; “Esasen bugün, terör örgütlerine karşı yürüttüğümüz mücadele Amerikan Emperyalizmine karşı verdiğimiz bir vatan savaşıdır. İstiklalimiz ve vatan bütünlüğümüz için milletçe ve devletçe bu savaşın içerisindeyiz. Bu bakımdan her zamankinden daha çok milli değerlerimizin ve kurtuluş savaşımızın önderi Mustafa Kemal Atatürk’ün etrafında birleşmeye ihtiyacımız vardır. Hal böyleyken, hükümetin milli eğitimden uzak bir müfredat hazırlamış olması kabul edilemez bir durumdur. Türkiye topyekûn bir vatan savaşı içerisindeyken; vatan ve millet kavramları ile Atatürk ile kavga eden bir eğitim anlayışı ve müfredat kabul edilemez!” şeklinde konuştu.

AKP’nin Eğitim Politikası İflas Etmiştir

Bugünkü Eğitim politikasını da eleştiren Yıldırım; “15 yıldır iktidarda bulunan Adalet ve Kalkınma Partisinin eğitim politikaları iflas etmiştir. Milli ve bilimsel olmaktan uzak, parası olanın beğendiğini seçip, parası olmayanın bulduğuyla yetindiği, eğitimde özelleşmenin esas alındığı ve teşvik edildiği, devlet okullarının birer ikişer İmam-Hatip okullarına dönüştürüldüğü bir eğitim anlayışıyla, başı dik, vatansever, çağdaş, paylaşmacı insan yetiştirilemez. Böyle bir anlayış ancak çıkarcılığı aşılar ve milleti böler.

15 yılda eğitim bakanının 6 kez değişmesi, lise ve üniversitelere girişte uygulanan sınav sisteminin akılcılık ve bilimsellik dikkate alınmadan sürekli değiştirilmesi, hükümetin eğitim politikalarının başarısızlığının kanıtıdır.

Mustafa Kemal Atatürk “Eğitimdir ki, bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır ya da esaret ve sefalete terk eder” diyor. İşte Ulu Önder’in de vurguladığı gibi eğitim bir milletin geleceğini kuracak olan en temel unsurdur. Nasıl ki Atatürksüz bir Vatan Savaşı düşünülemez ise Atatürksüz bir eğitim de düşünülemez. Hazırlanan müfredatlarla Atatürk ve Cumhuriyetle kavgaya girişmek büyük bir yanlıştır.

Böyle bir eğitim sistemine karşın, Türkiye’mizin ihtiyacı milli, bilimsel, laik ve parasız bir eğitimin inşa edilmesidir. Vatan Partisi olarak, ‘Milli, Bilimsel ve Parasız Eğitim’ kampanyamızı ve Atatürksüz, gayri milli müfredatın geri çekilmesi için çalışmalarımızı bugün Hatay’dan başlatıyoruz” dedi.

Vatan Partisi’nin Eğitim Sistemi İlkeleri

Başkan Yıldırım, Vatan Partisi’nin eğitim sisteminin ilkelerini de “1-Eğitimin Birliği Yasası temel rehber olacaktır. 2-Laiklik milli egemenliğin şartıdır. Eğitim, bilime dayalı planlanacaktır. 3-Okul öncesi eğitim teşvik edilecek ve parasız olacaktır. 4-Eğitim, anaokulundan başlayarak kesintisiz ve zorunlu 12 yıl olacak. 5-Eğitim, anaokulundan üniversite sonuna kadar parasız olacaktır. 6-Ortaöğretim, çok programlı şekilde düzenlenecek ve güçlü bir rehberlik sistemi altında öğrencilerin yetenek ve eğilimleri izlenecektir. 7-Öğrenciler istedikleri ve başarılı olabilecekleri alanlara ait lise türlerine yönlendirilecektir. 8-Bütün eğitim-öğretim kademelerinde sanat ve kültürel eğitim ile Spor faaliyetlerine özel önem verilecektir. 9-Bütün özel okullar ve özel üniversiteler kamulaştırılacaktır. 10-Üniversiteye giriş merkezi sınavlarla olmayacaktır. 11-Üniversite dahil bütün öğretim kademelerinde Türkçe öğretim yapılacaktır. 12-Öğretmenlik mesleği başarılı, yetenekli ve istekli gençleri öğretmen yetiştirmede planlama esas alınacaktır” şeklinde sıraladı. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here