Sındır; “Milletimizin Artık AKP Siyasetine Tahammülü Kalmamıştır”

0
102

CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, Hafta Sonu İskenderun’daydı

Geçtiğimiz hafta sonu ilimizde olan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, ziyaretleri kapsamında İskenderun İlçe Teşkilatını ziyaret ederek partililerle bir araya geldi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Milletvekilleri Mevlüt Dudu, Dr. Birol Ertem ve Serkan Topal, CHP Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur, İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, ilçe yönetimi, kadın kolları, gençlik kolları ve çok sayıda partilinin katılım gösterdiği toplantıda ilk olarak söz alarak bir hoş geldiniz konuşması yapan İlçe Başkanı Mansuroğlu, yılmadan, yorulmadan, dinlenmeden, İskenderun Belediyesine alıncaya kadar çalışmaya, mücadele etmeye devam edeceklerini vurguladı.

Toplantıda ilk olarak milletvekilleri birer konuşma yaptılar. İlk olarak konuşan CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, önümüzdeki seçimlerde İskenderun Belediyesinin CHP’li yapacaklarına olan inancının tam olduğunu vurguladı.

CHP Hatay Milletvekili Dr. Birol Ertem ise, 2019 Kasım’ın CHP için son dönemeç olduğunu savunarak; “2019 Kasım’ın provası da 2019’daki yerel Mart seçimleri. İskenderun’da bir iş kazası yaşadık. Ama şu anki yönetimin, başkanımızın, kadın kollarımızın, gençlik kollarımızın ve milletvekillerimizin İskenderun’da çok ciddi bir çalışması var. Çok güçlü bir kadroları var. Ben inanıyorum ki yerel seçimlerde İskenderun’a kesinlikle Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkanı kazandıracağız. İskenderun’da alınacak Belediye Başkanlığı Büyükşehir için de önemli olacak” diye konuştu.

CHP Hatay Milletvekili ve Parti Meclis Üyesi Mevlüt Dudu da; “İskenderun çağdaşlıktır. İskenderun Cumhuriyet kentidir. İskenderun Cumhuriyet Halk Partisi’dir. İskenderun Mustafa Kemal Atatürk’tür. Biz 2014’de büyük şehri kazandığımıza ne kadar sevindiysek İskenderun’u kaybettiğimize de bir o kadar üzüldük. O günden beri bu örgütteki herkesin içinde bir uhde İskenderun Belediyesi. Çok başarılı bir ilçe örgütümüz var. Son yaşadığımız seçimlerde de çok iyi sonuçlar aldık. Şimdiden İskenderun halkı kararını vermiş görünüyor. Ben eminim ki 2019’da hem de bu kez Cumhuriyet Halk Partisine yakışır bir başkan adayıyla, bir daha da hiç indirmemek üzere Cumhuriyet Halk Parti’nin altı oklu bayrağını o belediyeye dikeceğiz” şeklinde iddialı konuştu.

Son olarak söz alan CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, ülke gündemindeki önemli konulara değindi.

Ülkemizin içerisinde bulunduğu koşullardan da söz eden Sındır, Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu’nun selamlarını ileterek konuşmasına başladı. Sındır; “Cumhuriyet Halk partililer hangi görev kademesinde olursa olsun hepimiz biriz. Hepimiz ülkesini düşünen, Cumhuriyetini, aydınlık geleceğini düşünen Cumhuriyet Halk Partisi’nin neferleriyiz ve aynı yolda yürüyen birer yoldaşlarız.

İktidar olmak her partinin hedefidir ancak bizim hedefimiz belirlenmiş. Kurucu Genel Başkanımız, Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk bize bir hedef koymuş; Çağdaş uygarlıklar düzeyinin üzerine çıkabilmek bizim hedefimiz. İktidar bizim için bir araçtır. Önümüzdeki süreçte öncelikli olarak hedefimiz; elimizden kaçırdığımız İskenderun ilçemizi, bir daha asla başka anlayışlara teslim etmemek üzere almak, iktidara kavuşmak, gücümüzü büyütmek ve buradan hareketle yerelde iktidar genelde iktidar getirir anlayışıyla, Türkiye’de bu geriye gidişi, karanlık zihniyeti ortadan kaldırıp ülkemizi, Cumhuriyetimizi rayına oturtmaktır” dedi.

Ülkeye ihanetin affının olamayacağını vurgulayan Sındır; “Aldatılabiliriz, kandırabiliriz, bu çok insanidir. Ama sen bu ülkeyi 15 yıldır yönetiyorsan ve bu yönetim sürecinde beraber kol kola aynı menzile yol yürüdük diyorsan, devletin bütün organlarında, bütün kılcal damarlarında yapılanmasına şekillenmesine izin verdiğiysen çözüm süreci adı altında masaya oturup protokolleri imzalayıp bu sürece taşıdığıysan, bugün IŞİD terör örgütü olarak bölgemizde kendini gösteren yapının masum bir yapısı gibi görülen El Nusra’ya sahip çıktıysan, yani terör örgütüyle geçmişten bir iş tuttuysan, sonra bize gelip kandırıldık, aldatıldık demek gibi bir lüksün yok. Sen bunları yaptım. Aldatıldık kandırıldık demekle milleti kandırmaya çalışamazsın. Cumhuriyet Halk Partililer ne kanar ne aldanır. Bizim kültürümüzde affetmek insani bir erdemdir. Çabuk affeder, unutur, geçeriz ama ihanet etmek başka bir şeydir. İhanet etmek sözlük karşılığında bilerek kötülük yapmaktır. Bugün iktidarda olan Adalet ve Kalkınma Partisi’nin genel başkanı ihanet ettim diyor, İstanbul’a Ankara’ya kentlerimize ihanet ettim, bunun sorumlusu da benim diyor. Böyle bir şey olabilir mi? Yani bilerek kötülük yaptık diyor. Bunun affı olmaz, ihanetin affı olmaz. İhanet edenler artık bu ihanetin hesabını verecekler.

Bunlara artık dur diyeceğiz. Hem yerelde, hem genelde dur diyeceğiz. Ülkemiz gerçekten çok karanlık bir dönemden geçiyor. Ekonomi bitik durumda… Artık en kılcal damarlarına kadar vatandaşımız hissediyor. Tarım ayrıca bitik durumda, sanayi bitik durumda… Bunları tek tek sayabiliriz. Bu ülkenin Tarım Bakanlığı’na, tarımımızı bitirmek isteyen bir düşmanımızı getirseniz hadi ülkenin tarımını yönet deseniz bundan daha kötü yönetemez. Kendi üreticisini kendi insanını ithalat sopası ile terbiye etmeye çalışan bir Tarım Bakanı, bir tarım politikamız var. Üretici kan ağlıyor. Türkiye ithalat ile terbiye edilmeye çalışılıyor.

Toplumsal barış, huzur ortamı diye bir şey yok. Her gün şehit haberleri gelmeye devam ediyor. Anaların yüreği kan ağlıyor. Ulusun yüreği kan ağlıyor. Birlik ve beraberliğimizi, kardeşliğimizi, bir arada yaşama kültürümüzü ne yazık ki yitiriyoruz. Ötekileştirilen bir toplum haline geldik. Oysa ki bizim sokakta yürüyen vatandaşımızın kim olduğundan önce benim yurttaşım, benim vatandaşım, benim kardeşim, benim dostum diyerek mutlu ve huzurlu olmaya birlikte yaşamaya ihtiyacımız var. Türkiye komşuları ile bile sıfır sorundan sırf sorun haline gelmiş, dostu olmayan bir ülke haline gelmiş, dış politikada itibarı ayaklar altına alınmış bir konumda. Milletimizin artık AKP siyasetine tahammülü kalmamıştır. Bunların hesabını sandıkta soracağız

Bizim hedefimiz bu ülkede yaşamını sürdüren bütün yurttaşlarımızın tercihini bizden yana kullanmasıdır. 2019 seçimlerinde bu uğurda çabamızı sürdüreceğiz. İskenderun belediyesinin koşulsuz şartsız alacağız. Ne gerekiyorsa yapacağız” şekline konuştu.

Konuşmasında son olarak Norveç’teki skandal NATO tatbikatını da değerlendiren Sındır; “NATO’nun Norveç’teki sanal bir tatbikatı esnasında büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün görüntüsünün hedef tahtasına konulduğunu ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’nın da, NATO’nun düşman saflarında gösterildiği bir olay yaşandı. Esef ile kınanacak bir olay. Sanal da olsa, tatbikat da olsa asla kabul edilemez. Bunu şiddetle kınıyoruz. Ama şunu da belirtmek istiyoruz. Böyle şeylerin bir daha yaşanmaması için gereken tepkimizi de göstermemiz gerekiyor. NATO ve Norveç’ten gelen özürlere de şahit olduk. Aslında bu şunun göstergesi… Buna cüret edilebilmesi, Türkiye’nin dış politikadaki itibarının, tutarsızlığının bir sonucudur. Türkiye’yi bu duruma düşüren siyasal iktidarı da en kısa sürede bu anlamda artık alaşağı etmemiz gerekiyor. Bizim bir onurumuz var bu ülkenin bir haysiyeti var. Devletimizin ve cumhurbaşkanımızın onuruna ve haysiyetine dil uzatılmasına, başta Mustafa Kemal Atatürk’e böylesi bir hedef tahtasına konularak küçümsenmesine tahammülümüz yoktur” şeklinde tepkisini dile getirdi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here