Mutlu Olmanın Yolu ‘Sevmek’ten Geçer!

0
106

İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde Belediye Kültür Saray’ında geçtiğimiz hafta sonu okul aile birlikleri ve öğrencilere “Mutlu Olmanın Yolları” konulu semir verildi. Seminere konuşmacı olarak katılan Kişisel Gelişim Uzmanı Asım Yekeler, mutlu olabilmek için insanın önce kendini daha sonrada hayatı sevmesinden geçtiğini belirtti.

İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Muharrem Keleşoğlu, İskenderun İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, Okul Aile Birlikleri ve öğrencilerin katıldığı seminere ilgi azdı. İnsanların mutlu olabilmeleri için dört ana şartın olduğunu söyleyen Yekeler; Mutlu olmanın en önemli yollarından biri sağlıklı olmak diğeri ise kişinin kendisiyle barışık yaşamasıdır. Önemli olan her insanın kötü tarafları arasında güzel yanını bulabilmesidir. Mutluluk cepleri para doldurarak, makamları yükseltmekle sağlanamaz. Kendilerini sevmelerini sevmelerinin yanında kendileri dışındaki hayatı sevmeleri ve her işte adil olmaları gerekir.

İnsanlar ben neden böyle yaratıldım diye kendilerine küsmemelidir. Tanrı biz insanları öyle muhteşem yarattı ki bundan ancak gurur duyabiliriz. Düşünün tek yumurta ikizleri birbirlerine o kadar çok benzerler ki, onları ayırt etmek neredeyse imkânsızdır. Fakat onları tanımaya başladığınızda ses tonlarının, hobilerinin, düşüncelerinin ne kadar farklı olduğunu anlarsınız. İşte bu bile bir insanın kendisini sevmesine yeter de artar” diye konuştu.

Başarının sırrını da açıklayan Yekeler; “Başarının en önemli sırrı çok okumaktan geçer. İnsanlar okudukları şeyler kadar bilgi sahibi olurlar. Kitaplar kendi içlerinde o kadar çok bilgiyi barındırırlar ki insanlar okudukları zaman sanki çok çok uzun yıllar yaşayıp da tecrübe sahibi olmuş gibi olurlar. Bu yüzden çok kitap okumak ve her gördüğü kişi ile sohbet edip o kişiden kendisine bir pay çıkartabilen insan her zaman başarılı olur” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here