Musluklarımızdan İçme Suyu Akmaya Başlayacak mı?

0
117

HATSU İçme Suyu Arıtma Tesisi’nde Bakım Çalışmalarına Başladı

Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından inşası tamamlanan ancak bir türlü faaliyete alınamayan Sarıseki Mahallesindeki İçme Suyu Arıtma Tesisinde, HATSU tarafından başlatılan bakım onarım çalışmaları, ‘Çeşmelerimizden İçme Suyu akmaya başlayacak mı?’ sorusunu gündeme getirdi.

Nitekim Arıtma Tesisinde bakım çalışmalarının devam ettiğini bildiren HATSU İdaresi, Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığına bağlı ekipler tarafından tesiste bulunan geniş çaplı jeneratörlerin bakımlarının yapılarak yakıt takviyelerinin yapıldığını bildirdi.

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU), İskenderun’a bağlı Sarıseki Mahallesi’nde bulunan İçme Suyu Arıtma Tesisi’nde bakım onarım çalışmalarının devam ettiğini duyurdu.

Aktifleşmesi İçin Bakım Çalışmaları Sürüyor

Genel Müdürlük, İskenderun’a gelecek olan içme ve kullanma suyunun temiz olması amacıyla DSİ tarafından inşası yapılan İçme Suyu Arıtma Tesisinin faaliyete geçmeden önce bakım çalışmalarının devam ettiğini aktardı. HATSU İşletmeler Dairesi Başkanlığı tarafından işletmeye alınan ve aktifleşmesi için İskenderun İçme Suyu Arıtma Tesisi’nde bakım çalışmalarının devam ettiğini bildiren İdare, Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler tarafından tesiste bulunan geniş çaplı jeneratörlerin bakımlarının yapılarak yakıt takviyelerinin yapıldığını bildirdi.

Uzun bir süre önce Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU) bünyesine teslim edilen İskenderun’a bağlı Sarıseki Mahallesi’nde bulunan İçme Suyu Arıtma Tesisinin, sanayi bölgesi içinde olduğu ve içme suyunun kirlenme olasılığının bulunduğu gerekçesi ile faaliyete alınmadığı belirtilmişti. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here