Murat Karayalçın ve CHP Heyeti Kumlu’da ‘Hayır’ı Anlattı

0
178

Güzelmansur; “Parlamenter Sistemimizi Koruyacağız”

‘Memleket İçin Hayır’ kampanyası dahilinde hafta sonu ilimize gelen CHP’li Murat Karayalçın, Kumlu İlçesinde vatandaşlarla bir araya geldi.

Cumhuriyet Halk Partisi Kumlu İlçe Örgütü ev sahipliğinde gerçekleştirilen ‘Kumlu Hayır Diyor’ toplantısına eski başbakan yardımcılarından Murat Karayalçın’ın yanı sıra, CHP Hatay milletvekilleri Birol Ertem, Serkan Topal, Mevlüt Dudu, CHP Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur, Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman, CHP Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel, il ve ilçe parti yönetimleri, kadın ve gençlik kolları, çok sayıda partili katılım gösterdi.

Toplantıda ilk olarak söz alan CHP Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur, bunun bir parti toplantısı olmadığını vurgulayarak; “Bu bir parti toplantısı değil, bu Parlamenter sistemimize sahip çıkma, Meclisimize sahip çıkma, Türkiye’nin geleceğine sahip çıkma toplantılarından bir tanesidir. Bizler ‘HAYIR’ diyoruz ama Hayır derken bir sürü gerekçemiz var. Biz Hatay’ın ve Türkiye’nin gerçeklerini dillendirmek için HAYIR diyoruz. Bugün Hatay’ın ne yazık ki son 5 yılda ekonomisi çöktü. Sadece 2010 ile 2015 yılları arasında ihracatımızda 110 milyon dolar bir düşüş var. Bu oranı ben söylemiyorum, bunları Türkiye İstatistik Kurumu söylüyor. İşte bizim HAYIR dememizin birkaç sebebi bunlardır. Biz İnşallah bu referandumda Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık parlamenter sistemini de koruyacağız. Hatay’ımızı mutlu bir il yapmak için daha çok çalışacağız” diye konuştu.

Daha sonra söz alan CHP’li Vekil Mevlüt Dudu, Hatay’da ilçe ilçe dolaşıp ‘Hayır’ın nedenlerini anlattıklarını kaydederek; “Şu an Kumlu İlçesindeyiz. Milletvekilinden, il ve ilçe başkanlarına, örgüt yöneticilerinden partililerimize kadar hep birlikte mücadele ediyoruz. Ne zaman Hayır desek kazandık. Şimdi ‘Hayır’ deme zamanı!” diye konuştu.

Vekillerin ardından konuşan Murat Karayalçın da, ‘Hayır’ nedenlerini, referandumda evet çıkarsa neler olabileceğini anlattı. Murat Karayalçın ve CHP Heyeti, Kumlu’daki programından sonra Kırıkhan, Dörtyol’u da ziyaret ederek halkla buluştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here