“Belen Hayır Diyor” Toplantısı Coşkulu Geçti

0
122

“Hayır’lı Oylarla Geleceğimizi ‘Hayır’lı Kılacağız”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belen İlçe Başkanlığı, geçtiğimiz hafta sonu, ‘Belen Hayır Diyor’ halk toplantısı düzenledi. Toplantıya eski başbakan yardımcılarından Murat Karayalçın, CHP Hatay milletvekilleri Birol Ertem, Serkan Topal, Mevlüt Dudu, CHP Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur, Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman, CHP Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel, il ve ilçe parti yönetimleri, kadın ve gençlik kolları, çok sayıda partilinin yanı sıra diğer partilerden de vatandaşlar katılım gösterdi.

‘İzmir Marşı’ eşliğinde başlayan toplantının açılış konuşmasını CHP Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel yaptı. Toplumun her kesiminden insanların toplantılarına katılım göstermelerinden ötürü duyduğu memnuniyeti dile getiren Yüksel; “Bir ülkede insanlar belli bir düşünceye hizmet edebilirler. Ama bazı kurumlar vardır ki tarafsız olmalıdır. Cumhurbaşkanı mutlaka tarafsız olmalıdır. Tüm insanları kucaklamak zorundadır. Din görevlileri, TSK tarafsız olmak zorundadır. Bir ülkede bu kurumlar tarafsızlığını yitirirse, ülke, toplum bölünür, iç kaos çıkar. Cumhurbaşkanı Erdoğan aslında birkaç yıl önce işareti vermişti. 23 Nisan’da koltuğa oturttuğu çocuğa ‘İşte yetki senin, ister asarsın, ister kesersin’ demişti. İşte istedikleri sistem bu! İstediklerini asacakları, istediklerini kesecekler.

Gençlere, ‘sandıkları patlatın’ diyor. Gençler gelecek kaygısı için, işsiz, yabancı topraklarda şehit oluyor. Evet bu gençler sandıkları patlatacak ve sen sesini ta fizandan duyacaksın. Akıl, mantık, vicdan ses verecek, ‘Hayır’lı vereceğimiz oylarla geleceğimizi ‘Hayır’lı kılacağız. Çanakkale Ruhu bize yeter” şeklinde konuştu.

“Bilinçli Olan Her Kardeşimiz ‘Hayır’ Diye Haykıracak”

Daha sonra söz alan CHP Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur, Hatay’ın son beş yılda yaşadıklarına değinerek; “Hatay’ın son beş yılda ekonomisi çöktü. İhracatçısı kan ağlıyor. Suçluluk oranı Türkiye ortalamasının üç katı! En mutlu iller arasındayken en mutsuz iller arasında şu anda. Hatay’ı çökertmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Tüm bunlar ‘Hayır’ demek için sadece birkç sebep. Parlamenter sistemi koruyacağız. Başkanlık Sistemine, bilinçli olan her kardeşimiz ‘Hayır’ diye haykıracak” dedi.

“Sandıklara Sahip Çıkalım”

Konuşmasında iki önemli konuya değinen CHP Hatay Milletvekili Dr. Birol Ertem de; “Birinci konu sandığa sahip çıkma. Daha önce bu konuda zayıftık. Sandığa en iyi şekilde sahip çıkmalıyız. İkinci konu ise, oy kullandıktan sonra lütfen okulun bahçesinde oturalım. Karşıdaki grup bunu çok iyi yapıyor. Orada olursak, sandığa gidene kadar kararsız olan seçmenleri etkileyebiliriz. Etkileyemezsek bile, en azından karşıdakilerin etkilemesine engel oluruz. Fevzi Başkanım çok iddialı. Ben inanıyorum ki Belen ‘Hayır’da %50’yi geçecek. Buna destek veren MHP ve AKP’li vatandaşlarımıza da teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“Korkmayın”

Vekil Ertem’in ardından söz alan CHP’li Vekil Serkan Topal; “Medya, tüm kamu kurumları onların elinde olabilir ama korkmayın. Cumhuriyeti onları ezip kuran Ata’ların çocuklarısınız. Şehadet mi esaret mi dendiğinde şehadet şerbeti içen Ata’ların torunları korkmaz. Bu AKP- CHP meselesi değil, bu Erdoğan-Kılıçdaroğlu meselesi değil. Bu memleket meselesi… Erdoğan’dan sonra gelecek kişi Deli İbrahim gibi olursa, bir Bizans kadını çıkar onu kandırırsa ne olacak? Biz Hayır diyeceğiz” dedi.

“Egemenliği Tekrar Saraya Teslim Etmeyeceğiz”

Daha sonra söz alarak kısa bir konuşma yapan CHP’li Vekil Mevlüt Dudu da; “Ne ile karşı karşıya olduğumuz ortada. Çağdaş demokrasilerde önemli iki konu var. Kuvvetler ayrılığı ve denge denetim mekanizmaları. 1923’te saraydan aldığı egemenliği bu millet tekrar saraya teslim etmeyecek” diye konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here