“Muhtarlara Temsil Yetkisi Verilmeli”

0
118

chp-muhtarlarCHP Muhtar Ziyaretlerini Sürdürüyor

CHP İskenderun İlçe Başkanı Süleyman Uyar ve ilçe yöneticileri Yenişehir, Hürriyet, Piri Reis ve Süleymaniye Mahalle muhtarlarını ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundular.

Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren Muhtarlar, kentte yaşayan insanların sorunlarını dile getirdiği ilk kişinin muhtarlar olduğunu ifade ettiler. Muhtarlara iletilen sorunların birlikte çözülme noktasında bu ziyaretin önemli olduğunu belirten muhtarlar; “Muhtarların sorunlarının çözülmesinde sizlerin desteğinize de ihtiyacımız var. Ortak paydamız huzur içinde, hizmetin üst seviyeye ulaştığı, hiçbir vatandaşımızın sorununun olmadığı bir kentte yaşamaktır” dediler. Muhtarlar ziyaretlerinden ötürü CHP ilçe Başkanı Süleyman Uyar ve ilçe teşkilatına teşekkür ederek çalışmalarında da başarılar dilediler.

Muhtarlık makamının ağır sorumluluk üstlenen bir makam olduğunu kaydeden CHP İlçe Başkanı Süleyman Uyar da; “Mahalle muhtarları vatandaşımızın sorununu ilk aktardığı mercidir. Muhtarlık zor ve meşakkatli bir görev olmakla beraber ağır sorumluluk ve hassasiyet gerektiren bir makamdır. Demokrasinin en saf, en temiz, en güzel tecelli ettiği seçimler muhtarlık seçimleridir. Vatandaş doğrudan muhtarını kendisi seçer. Türkiye’de seçimle gelip vatandaşın en rahat ulaştığı kişi muhtardır. O zaman bu muhtara niye hak ettiği temsil görevi verilmiyor. Kendi mahallesiyle ilgili bir olay, belediye meclisinde görüşülürken niye muhtarın söz ve kararda onayı olmasın? Mahalleyle ilgili karar alacaksınız, mahalle muhtarının haberi olmayacak. Seçimle geldiyse o mahallenin sorumlusudur. Ona da temsil yetkisi verilmesi gerekmektedir” diye konuştu.

Ayrıca Muhtarlık ödeneğinin 428 lira olduğunu hatırlatan Uyar; “428 lira maaş vereceksin kira, kırtasiye, elektrik, telefon, internet sekreter giderlerini muhtar karşılayacak ve üstüne en düşük her ay 320 lira sosyal güvenlik primi ödeyecek. Sosyal güvenlik primlerinin devlet tarafından ödenmesi ayrıca maaşlarının nefes alacak bir seviyeye çıkarılması gerekmektedir. Bu Muhtarlara lütuf ve özel ayrıcalık değil, mahallelinin sorununu ilettiği ilk merciye verilmesi gerekendir. Bu Türkiye’nin ayıbı değil, demokrasinin ayıbıdır” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here