Monsenyör Luigi Padovese, Ölümünün 6. Yılında Anılıyor!

0
265

episkopos davasıPazar Günü İskenderun Latin Katolik Kilisesi’nde Bir Anma Ayini Düzenlenecek

3 Haziran 2010 tarihinde şoförü tarafından boğazı kesilerek katledilen, dönemin Anadolu Havarisel Vekili ve Episkoposu Monsenyör Luigi Padovese, ölümünün 6. yılında hüzünle anılıyor.

Monsenyör Padovese anısına, 5 Haziran 2016 Pazar günü İskenderun Latin Katolik Kilisesi’nde bir anma ayini düzenlenecek. Ayini, geçtiğimiz Kasım ayında göreve atanan Anadolu Havarisel Vekili ve Episkoposu Monsenyör Paolo Bizzeti yönetecek.

2004 Yılında Episkopos Olarak Takdis Edildi ve Türkiye’ye Geldi

Episkopos Padovese, 4 Ekim 1965’te Lovere’de Küçük Kapusen Manastırı’na katıldı. 16 Haziran 1973’te rahip olarak takdis edildi. Daha sonra, Papalık Ateneo Antonianrim’da ve Papalık Gregoryen Üniversitesi’nde eğitim aldı. Papalık Ateneo Antonianrim’da Patroloji profesörü oldu. 16 yıl boyunca aynı üniversitede Ruhaniyet Enstitüsünü yürüttü. Aynı zamanda Papalık Gregoryen Üniversitesi ve Havarisel Alphonsian Akademisi’nde kendi kürsüsünde bulundu ve çeşitli seminerler verdi. 2004 yılında Episkopos olarak takdis edildi ve hayran olduğunu belirttiği Türkiye’ye ‘Anadolu Havarisel Vekili’ olarak gönderildi. Aynı zamanda Türkiye Caritas’ın başkanlığını yaptı.

Şoförü Tarafından Defalarca Bıçaklanarak Öldürülmüştü

Episkopos Luigi Padovese, 3 Haziran 2010 tarihinde, İskenderun’daki yazlık evinde uzun süredir şoförlüğünü yapan ve ruhsal rahatsızlıkları olduğu belirtilen kişi tarafından defalarca bıçaklanarak öldürülmüştü. Hastaneye yetiştirilmeye çalışılırken yolda hayatını kaybetmiş, görgü tanıklarının ifadelerine göre katil, cinayeti işlerken bağırarak tekbir getirmişti. Polis olayın Türkiye’deki diğer Hıristiyan cinayetleri gibi politik temelli olmadığına inandığını, münferit bir olay olarak gördüğünü açıklamıştı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here