Akbay; “AKP, Halktan ve Bilimden İntikam Alıyor”

0
113

bülent akbay1Sosyal Haklar Derneği (SHD) İskenderun Temsilcisi Av. Bülent Akbay; “AKP, Halktan ve Bilimden İntikam Alıyor”

Sosyal Haklar Derneği (SHD) İskenderun Temsilcisi Av. Bülent Akbay, Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi’nin tahliye edilmesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Tahliye olayını ‘haneye tecavüz’ olarak değerlendiren Akbay; “Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi’nin, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile 22.10.2002 yılında, 49 yıl için yapılan tahsis protokolü uyarınca kullanımında olan hizmet binası süresi bitmeden ve Gezi Parkı olaylarının 3. Yıldönümünde kuşatma altına alınarak tahliye edildi. Adeta “İktidar eliyle haneye tecavüz olarak” değerlendirilecek bu girişimi kınıyoruz.

Mimarlar Odasının hizmet binasını kaymakamlık kararıyla tahliye amacıyla gelenler Toma ve Akrep denilen araçlar ve yüzlerce Çevik kuvvet memuruyla binayı kuşatma altına almıştır. Emniyet güçleri, oda yöneticilerinin binaya girmesine izin vermemiş, sokağa girmek isteyenleri ise gözaltına almıştır. Aralarında Taksim Dayanışmasının sözcüsü Mücella Yapıcı, Mimarlar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Muhçu, SHD Genel Başkanımız ve Mimarlar Odası Avukatı Can Atalay’ın bulunduğu 16 kişi derhal gözaltına alınarak adeta terör estirilmiştir.

Atatürk Orman Çiftliğine kurulan Kaçak Saray ve Ensar Vakfının kaçak yurt binaları dururken, yasal ve haklı bir gerekçeye dayandığı halde meslek odasını alelacele tahliye etmek, AKP iktidarının adalet ve demokrasi kavramından iyice uzaklaştığının kanıtıdır.   

AKP iktidarı Gezi direnişinin yıldönümünde halkın ve demokrasinin güvencesi kurumlarına hukuk tanımaz bir cüretle ve tamamen darbeci bir anlayışla saldırılarına devam etmektedir. AKP’nin halkın ve bilimin yanında olan kurumlardan intikam anlayışının ürünü olan bu tutuma müsamaha gösterilemez. Faşizme, diktatörlüğe ve baskılara asla teslim olmayacağımızı bir kez daha ilan ediyor ve tüm toplumsal kesimleri bu hukuksuzluğa tepki göstermeye davet ediyoruz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here