MKÜ’den Uluslararası Yarışma Birinciliği

0
326

mkü-yarışma1Mustafa Kemal Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümü öğrencileri ön elemeleri geçip, finallere kalan 16 üniversitenin katılımıyla 16-18 Nisan tarihleri arası gerçekleşen Design & Construct 2014 Uluslararası Çelik Köprü Yarışması’nda takım halinde birinci oldu.

Takım kaptanı Muhammet Musab Erdem önderliğinde yarışan öğrenciler, Oğuzhan Özerden, Bünyamin Fırat, Ayşe Gül Altunal ve Mehmet Serdar Erdoğan; Estetik-Özgünlük, İşçi-Süre verimliliği, Deplasman Verimliliği, Ağırlık Verimliliği kategorilerinde değerlendirilen yarışmada tüm kategorilerde ipi göğüsleyerek rakiplerini geride bırakıp toplam 92,960 puan alarak birinci oldu.

Boğaziçi Üniversitesi’nin en önemli öğrenci organizasyonlarından biri olan Deco (Design & Construct); Boğaziçi Üniversitesi Yapı Kulübü’nün 2007’den bu yana, üniversite öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirdiği geleneksel çelik köprü yarışmasıdır. Avrupa’da başka bir eşi olmayan yarışma, Türkiye ve Avrupa’daki birçok üniversiteden katılan takımlar eşliğinde bir şenlik alanı gibi donatılan Boğaziçi Üniversitesi Güney Meydanı’nın eşsiz atmosferinde gerçekleştiriliyor. Amacı üniversitelerin mühendislik ve mimarlık bölümlerinde okuyan öğrencileri dostça bir ortamda bir araya getirerek, teorik olarak projelendirdikleri köprülerini sergileme ve zamana karşı diğer öğrenciler ile yarışma fırsatı sunmak,  aynı zamanda İstanbul’un tarihi ve kültürel mekanlarını tanıtmak olan yarışmada bu yıl birinci proje Mustafa Kemal Üniversitesi adına yarışan ‘Spiders’ oldu.

Her yıl yüzden fazla üniversite öğrencisi  derslerde gördükleri teorik bilgileri büyük bir emekle pratiğe dökerek; yarışmanın eğlenceli atmosferinde mühendisliğin minyatür bir uygulamasına ‘Design and Construct’ sayesinde imza atmakta. Türkiye’nin önemli inşaat firmalarının stant açtığı yarışmada katılımcılar bu firmaların temsilcileri ile yüz yüze görüşme fırsatı bulup, staj ve kariyer konusunda fikir alışverişinde de bulunabiliyorlar.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here