MKÜ’de Uluslararası Boks Turnuvası

0
206

boks-turnuvasi1Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ)’nin ev sahipliğinde gerçekleşecek olan ve Türkiye, İran, Rusya, Katar, Almanya ve Bulgaristan’dan sporcuların katılacağı ‘Uluslararası MKÜ 15 Temmuz Şehitleri Boks Turnuvası’ başladı.

9-11 Aralık 2016 tarihleri arasında MKÜ Spor Kompleksinde düzenlenecek olan turnuva öncesi Türkiye Boks Federasyonu temsilcilerinin de yer aldığı basın açıklamasında konuşan MKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kılınç, MKÜ olarak ilk defa uluslararası bir turnuvaya ev sahipliği yaptıklarını ve büyük heyecan duyduklarını belirtti.

Hatay’da MKÜ olarak böylesi bir uluslararası organizasyonu düzenlemenin çok ciddi bir iş olduğunu vurgulayan Kılınç; “15 Temmuz darbe girişiminden sonra şehit olan 246 vatandaşımızı anmak, bunların hatıralarını canlandırmak, ülkemizin bölünmez bütünlüğünü dünyaya duyurmak ve Hatay’ın bir barış bölgesi olduğunu herkese göstermek amacıyla ‘Uluslararası MKÜ 15 Temmuz Şehitleri Boks Turnuvası’nı düzenlemeyi planladık” dedi.

boks-turnuvasi2

3 gün sürecek olan turnuvada bütün dünyanın Hatay’ı ve Mustafa Kemal Üniversitesi’ni tanıyacağını ve Hatay’ın bir barış şehri olduğunu göreceğini de ifade eden Kılınç; “Burası İstanbul’dan da Ankara’dan da daha güvenli bir şehirdir. Umarım bu turnuva şehrimizin ve ülkemizin tanıtımına katkıda bulunur” diye kaydetti.

Türkiye Boks Federasyonu sorumlusu İsmail Nazlı da turnuvaya ev sahipliği yapan MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya ve turnuvanın düzenlenmesinde emeği geçenlere, Türk boksuna yaptıkları katkılar için teşekkürlerini iletti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here