MKÜ’de Akademik Yükselme Heyecanı

0
81

mkü-akademik yükselm1Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ)’nin farklı fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarında görev yapan ve 2011-2012-2013 yıllarında görevlerinde yükselerek atanan akademisyenler için görevde yükselme töreni düzenlendi.

Atatürk Konferans Salonu’nda Profesör, Doçent ve Yardımcı Doçent kadrolarında terfi heyecanı yaşayan akademisyenler için düzenlenen törene Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Tezcan, MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, Hatay İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, MKÜ Kurma ve Yaşatma Vakfı Üyeleri, kurum müdürleri, belediye başkanları, parti il temsilcileri ve çok sayıda akademisyen katıldı.

MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder törende yaptığı konuşmasında, üniversitelerin toplumda, bilginin üretilmesi ve yayılması noktasında vazgeçilmez bir kilit konumunda olduğunu aynı zamanda üniversitelerin, bilginin küreselleşme ve teknolojik gelişmelerle hızla değişen sosyal yapıyı çözümleme açısından da son derece önem taşıdığını ifade ederek; “Bu çerçevede üniversite yapısının pratikte yeniden inşa edilmesi ve akademisyenin de bu çerçevede beklenen düzeyine gelmesi için üniversitelerin akademik özgürlük ve sosyal sorumluluk bilinciyle yeniden kuşatılması gerekmektedir” diye konuştu.

mkü-akademik yükselm2

Rektör Güder, farklı branşlarda yükselme heyecanı yaşayan akademisyenler hakkında da bilgi verdiği konuşmasında 2011 yılından bugüne kadar görevinde yükselerek; 25 Profesöre, 101 Doçent Doktora ve 165 Yardımcı Doçent Doktora alanlarında göstermiş oldukları özverili çaba ve gayretlerinden dolayı teşekkür belgesi sunmayı uygun gördüklerini kaydetti.

Törende söz alan MKÜ Kurma ve Yaşatma Vakfı Başkanı Ali Özbuğday ise günümüzde ekonomik büyümenin ne kadar yenilik üretildiğiyle doğrudan ilişkili olduğunu belirttiği konuşmasında; “Gelişmiş ülkeler dendiğinde, teknolojik anlamda ileri olan ülkeler ifade edilmekte ve bu ülkeler dünya ekonomileri ile rekabet edebilme şansını yakalamaktadır” dedi.

Çeşitli ülkelerde AR-GE’ye yapılan harcamaların yüzdelik oranları hakkında bilgiler veren Özbuğday; “Ülkemiz şartlarında mukayeseli olarak kısıtlı imkanlarla Ar-Ge faaliyetlerini sürdüren üniversite öğretim elemanlarımızın gayretleri takdire şayandır. Bu nedenle Ar-Ge’ye yapılacak her desteğin önemli olduğunu düşünerek Vakıf olarak öğretim üyelerimizin Ar-Ge faaliyetlerinin desteklenmesi gerektiğine inanıyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarının sergilediği muhteşem performans yaşanılan bu coşkuya ortak oldu.

Konservatuarın müzik resitalinden sonra haklı bir gurur yaşayan akademisyenlere teşekkür belgeleri verildi. Farklı branşlarda görevlerinde yükselen akademisyenlere protokol üyeleri teşekkür belgesi sundu. Ayrıca branşlara göre ödül alan akademisyenler adına Profesör, Doçent ve Yardımcı Doçent kadrolarında bulunan temsilciler birer konuşma yaptı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here