Bazı Bölgelerde Drenaj Kanalı Yapımı Tamamlandı

0
99

bld-drenaj çalışmaİskenderun Belediyesi’nce, sel ve su baskınlarına karşı etkili bir önlem olan yağmursuyu drenaj kanalı yapımı tamamlandı. Yapımı tamamlanan çalışma, Mustafa Kemal, Gürsel, Modernevler ve Meydan mahalleleri ile Mustafa Kemal Üniversitesi yerleşkesi alanında yağmursuyu baskınına son verecek.

Bu çalışma kapsamında ayrıca, Modernevler, Sakarya mahallelerinin liman B kapısı karşısındaki yağmursuyu drenaj kanalı ile Modernevler mahallesi Remzi İlboğa kışlası sahasındaki askeri tesisler ve bu kışla yanında Modernevler mahallelerinin önemli bir yerleşim alanının, mevcut olmayan atıksu kanalizasyon şebekesi inşaatı çalışmaları da tamamlanmıştı.

Gürsel Mahallesi sakinleri, uzun yıllardan beri yaşadıkları su baskınına ve sıkıntılara son verecek drenaj kanalı çalışmasından dolayı sevinçlerini dile getirerek, bu konudaki duyarlılığından dolayı Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek’e teşekkür etti.

Adalet Sarayı, AVM kavşağından, Karaağaç Asri Mezarlığa kadar Arsuz yolunda betonarme kutu kesit yağmursuyu drenaj kanalı inşaatının tamamlanmasıyla, Mustafa Kemal, Gürsel, Modernevler ve Meydan mahalleleri ile Mustafa Kemal Üniversitesi yerleşkesi alanı, artık kuru bir kış geçirecek.

Daha önce Dr. Ahmet Sadık caddesinde ve E-91 karayolu üzerinde inşa edilen betonarme yağmursuyu drenaj kanalları sayesinde, aşırı yağışlarda herhangi bir sorun yaşanmadan, yağmursuları tahliye edilmişti.

Yağmur suyu drenaj kanallarına ilave olarak, Balıkçı Barınağı yükseltme istasyonunda daha önceki yıllarda kurulan acil durum deşarj pompası da aşırı yağışlarda önemli bir görevi yerine getiriyor.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here