“Mısır Halkının Kaderi Bir Kez Daha Emperyalizmin Eliyle Çizilmek İstenmektedir”

0
55

emek ve demokrasi6İskenderun Emek ve Demokrasi Platformundan Mısır Değerlendirmesi

Mısır ve Suriye’de yaşanan olayları değerlendiren İskenderun Emek ve Demokrasi Platformu, Eğitim-Sen Şubesinde dün bir basın toplantısı düzenledi.

Platform adına konuşan Yusuf Keleş, Mısır halkının kaderinin bir kez daha darbe yoluyla emperyalizmin eliyle çizilmek istendiğini vurguladı. Keleş; “Başta işçi sınıfı olmak üzere, köylülerin, öğrencilerin, kısaca ezilen Mısır halkının mücadelesiyle ve ordunun desteğiyle Mübarek rejiminin devrilmesi sonrasında, iktidara gelen Mursi’nin kısa zamanda bir zalime dönüşmesi, Mısır’da yeni bir krizi de tetikledi. Nasıl ki Hüsnü Mübarek rejimine karşı Mısır halkının kendi geleceğini kurmasından korkan emperyalistler, gelişen halk hareketini Mursi’yi destekleyerek pasifize etmek istedilerse, şimdide Mursi karşısında gelişen tepkiyi General Sisi cuntası ile amacından saptırmak istiyorlar.

Direniş meydanları katliam meydanlarına çevrildi. Resmi ve paramiliter güçler eliyle son bir haftada binlerce Mısırlı katledildi. Mısır halkının kaderi bir kez daha darbe yoluyla emperyalizmin eliyle çizilmek istenmektedir. Katliamcılar bağımsız yargı organlarına hesap vermelidir. Tüm demokratik kurum ve güçleri bu zalim çarka karşı seslerini yükseltmeye çağırıyoruz. Mısır halkının özgürlüğü, ancak kendi iradesiyle karar verebileceği bir gelecekte mümkündür” dedi.

Üç yıla yakın bir süredir Suriye’de yaşanan iç savaşın devam ettiğini hatırlatan Keleş; “Kadın ve çocukların acımasızca katledildiği Rojava’ya insani yardım malzemesi taşıyan tırların bile geçişine izin verilmemesi AKP Hükümetinin adı geçen çeteci güçleri desteklediği, koruduğu ve yönlendirdiği idealarının gerçekliğine işaret etmektedir. AKP iktidarının bu insanlık dışı tutumu, ülkemizde devam eden Barış ve Çözüm süreci konusundaki samimiyetine dair, ciddi kuşkuları da güçlendirmektedir.

Biz bileşenler olarak Suriye’de emperyalist müdahaleler sonucunda derinleşen savaş boyunca sivillere yönelik olarak gerçekleştirilen tüm katliamları ve son olarak Rojava’da yaşanan katliamı bir kez daha kınıyor halkın özgür iradesine yönelik olarak gerçekleştirilen her türlü saldırının karşısında olduğumuzun bilinmesini istiyoruz” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here