Mimarlar Odası; ‘Yapılan Bu Hatadan En Kısa Sürede Dönülmelidir!’

0
62

Hatay’ın büyükşehir tasarısı ile ilgili tepkiler büyüyor. TBMM’ne sunulan Büyükşehir yasa tasarısında teklif edilen İskenderun sınırlarının hiçbir şehircilik ilkesiyle bağdaşmadığını savunan Mimarlar Odası İskenderun Temsilciliği; “Planlanan yeni sınırlar ilçe sınırları olmaktan çok sosyolojik sınırlar haline getirilmiştir” şeklinde görüş bildirdi. Konuyla ilgili yaptıkları açıklamada tasarıda düzeltmeler yapılmasını isteyen Mimarlar Odası İskenderun Temsilciliği yöneticileri, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi;

“Bölge hakkında şehircilik anlamında yeterli çalışma yapılmadan hazırlanmış olan bu düzenlemenin düzeltilmesi adına Milletvekillerimizce yapılan girişimler son derece yerindedir ve Odamızca desteklenmektedir. Yapılan bu hatadan en kısa sürede dönülmelidir. Hali hazırdaki sınırlarda mevcut aksaklıklar giderilerek, şehircilik anlamında zaten bir olmuş Karaağaç ve Nardüzü beldelerinin de İskenderun ile birlikte düşünülmesinde yarar bulunmaktadır.

Çile Değil Hizmet Götürülmeli!

Bölgemizde yaşayan vatandaşlara çile değil hizmet götürecek bir planlama yapılmalı, şehircilik kurallarına uygun, sosyal ayrışmaların değil mozaiğin oluşacağı bir ilçe olmalıdır. Büyükşehir yasa tasarısının İskenderun ile ilgili bu kararı değiştirilmelidir, aksi takdirde bu karar telafisi mümkün olmayan zararlara yol açacaktır.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here