Gündemden Kısa Kısa Haberler…

0
70

Şehir Tiyatrosu Perdelerini Bugün Açıyor

İskenderun Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncuları İki Karışık Bir Kabare adlı oyunla perdelerini 12 Ekim’de açıyor. İskenderun Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncuları tarafından, İki Karışık Bir Kabare adlı müzikal oyunu ücretsiz sahnelenecek. Ücretsiz sahnelenecek olan oyunun biletleri, Hürriyet Mahallesi’ndeki İskenderun Belediyesi Kadın Kültür Sanat ve Eğitim Merkezi’nden (Eski İnal Hastanesi) temin edilebilecek. 12 Ekim 2012 Cuma günü saat 19.30’da İskenderun Belediyesi Kültür Sarayı’nda sahnelenecek oyunda, Özer Yüksel, Seyfettin Babat, Tamer Aytan, Eda Babat, Birsen Özer, Gamze Çakmak, Lina Arusoğlu, Hakan Koşal, Yonca Karpuz, Utku Palta, Şule Ataman Sayın rol alacak.

 

Caz Konseri Sanatçının Mazereti Nedeniyle İptal Edildi

İskenderun Belediyesi ve Avusturya Kültür Ofisi ortak sanat etkinliği kapsamında düzenlenen Caz Konseri ertelendi. Konuyla ilgili Belediye’den yapılan açıklamada; “15 Ekim 2012 tarihinde saat 20.00’de Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarı Konser Salonu’nda İskenderun Belediyesi ve Avusturya Kültür Ofisi ortak sanat etkinliği kapsamında yapılması planlanan Eva Klampfer Caz Konseri iptal edilmiştir. Ücretsiz düzenlenecek olan caz konseri, İstanbul Avusturya Kültür Ofisi’nden, İskenderun konserine sanatçının mazereti nedeniyle katılamayacağının bildirilmesi nedeniyle iptal edilmiştir” denildi.

Kadın Kültür Sanat ve Eğitim Merkezinin 5.si Açılacak

İskenderun Belediyesi Kadın Kültür Sanat ve Eğitim Merkezi’nin 5. Şubesi düzenlenecek törenle hizmete girecek. İsmet İnönü Mahallesi Yuvam Sitesi Küme Evler 1. Cad. 23/1 İskenderun adresinde hizmete girecek olan Kadın Kültür Sanat ve Eğitim Merkezi’nde okuma yazma, el sanatları, ahşap boyama, takı tasarım, dikiş branşlarında ücretsiz kurslar verilecek. İsmet İnönü Mahallesi’ndeki 5. Kadın Kültür Sanat ve Eğitim Merkezi açılış töreni, 13 Ekim 2012 Cumartesi günü saat 15.,00’da düzenlenecek. İsmet İnönü Mahallesi Yuvam Sitesi’nde hizmete girecek olan Kadın Kültür Sanat ve Eğitim Merkezi-5’de verilecek olan ücretsiz kursların kayıtları da başladı.

HESOB Vatandaşa Yönelik Kurslarını Sürdürüyor

Hatay Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği (HESOB), İş Kur ve Halk Eğitim tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen bilgisayar kursları devam ediyor. Birçok alan düzenlediği kurslar ile takdir toplayan HESOB birlik binasında devam eden iki bilgisayar kursunda çok sayıda vatandaş eğitim görüyor. Altı hafta boyunca 160 saat süren bilgisayar eğitimi sonrası Milli Eğitim tarafından onaylı kurs belgeleri kursiyerlere veriliyor. Yaş sınırının olmadığı bilgisayar kursunda temel bilgisayar, işletim sistemi, Office Excel ve Word üzerinde eğitimler veriliyor.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here