Milletvekili Karasayar’dan Müjde! Teşvik Paketine Hatay da Alındı!

0
101

TBMM İdare Amiri ve Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, referandum sürecinde sürdürdüğü çalışmalar kapsamında, İskenderunlu basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Hasanbaba Restoranda düzenlenen kahvaltıda basın mensuplarıyla bir araya gelen Milletvekili Karasayar, henüz yeni Bakan’dan aldığı müjdeyi de gazetecilerle paylaştı. Toplantı öncesi Bakanla telefonda görüşen Milletvekili Karasayar, ‘Süper Teşvik Paketi’ne alınan 17 ilden sonra girişimleri sonucu Hatay’ın da teşvik paketine alındığını duyurdu.

Toplantıda Vekil Karasayara’a İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Ak Parti Hatay İl Başkanı Ahmet Atıç, İskenderun İlçe Başkanı Ayhan Bodur da eşlik etti.

Toplantıda kısa bir açılış konuşması yapan Ak Parti İskenderun İlçe Başkanı Ayhan Bodur, 16 Nisan’ın Türkiye için, polemiklerin, sıkıntıların arkada kalacağı bir milad olacağını söyledi.

Daha sonra konuşan İl Başkanı Ahmet Atıç da getirilmek istenen anayasanın hiçbir soruyu cevapsız bırakmayacağını vurgulayarak; “Milletimizi tatmin edici bir anayasa. Anayasanın bütün maddeleri birbirinden güzel. Ana başlıkta 2 madde öne çıkıyor. Biri istikrar. Farklı partilere oy vermiş insanlar yıllar yılı hep birbirine karşı çıkmıştır. Sistem böyleydi. Kendi partisine oy vermeyenlere düşman gibi davranma yani kutuplaşma modeli söz konusuydu. Bunun sorumlusu, suçlusu insanlar değil sistemdi.

Oysa cumhuriyet, din, inanış tüm bunlar toplumumuzun değeridir. Bu değerler üzerinden siyaseti yapmamamız lazım. Kim daha fazla hizmet edecek, toplumu kalkındıracaksa o kişinin seçilmesi lazım. Tek kıstasımız hizmet olsun. Getirdiğimiz sistemde durum budur. Güvenoyunu milletin kendisi verecek. İki sandığımız var birinde milletvekilleri diğerinde cumhurbaşkanı seçilecek. Halkın kendisi hem milletvekillerini hem cumhurbaşkanını seçecek. Böylelikle ülkede kalıcı bir siyasi istikrara kavuşmuş olacağız. İkinci öne çıkan madde ise kutuplaşmanın önüne geçilmiş olacak. Cumhurbaşkanı olmak istiyorsanız, sadece belli bir kesimin değil, tüm insanların duygu ve düşüncelerine ortak olmak zorundasınız. Cumhurbaşkanı herkesi kucaklayacak, kutuplaşmalarda artık tarih olacak” şeklinde konuştu.

Toplantıda son olarak konuşan Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar da konuşmasında ilk olarak İskenderun’da yapılan hizmetleri sıraladı. İskenderun’da vatandaşın istediği ne varsa bugüne kadar tamamını hükümetten getirdiklerini söyleyen Karasayar; “Yukarıda elimiz güçlü. Bugüne kadar İskenderun için ne istediysek aldık. Hizmet noktasında İskenderun’umuzun alması gereken her şeyi alıyoruz bundan sonra da almaya devam edeceğiz” dedi.

“Bu Sistemle Ülkemizi Daha İleriye Taşıyamayız”

Yeni sistemle kutuplaşmanın önüne geçileceğini söyleyen Karasayar, seçilecek cumhurbaşkanının 80 milyonu kucaklayacak projeler üretmek zorunda olduğunu, herkese eşit şekilde davranacağını vurgulayarak; “Türkiye’mizin yıllarca yaşadığı sıkıntılar konusunda ciddi mesafeler alındı. Cumhuriyet tarihinden bu yana ülkemize hizmet etmiş herkesten Allah razı olsun. Artık Türkiye güçlü bir ülke… Güçlü ülkeleri yönetebilmeniz için, bu istikrarın devam edebilmesi için, hayal ettiğimiz 2023 hedeflerine ulaşabilmemiz için, bazı değişiklikler yapmamız gerekiyor. Bugün hala darbe anayasasıyla yönetiliyoruz. Geçmişte de ülkenin yönetim sisteminden yaşanan sıkıntılar halkımıza, milletimize, bölgemize ciddi sıkıntılar oluşturmuş. Cumhuriyet kurulduğu zaman bu sistem gerekliydi ama artık bu sistemle ülkemizi daha ileriye taşıyamayacağımız görülüyor. Geçmişte bu sistemden kaynaklı yaşanan sıkıntılar güçlü Türkiye’de yaşanırsa kriz daha ağır olur.

Geçmişe baktık, çift başlı sistem. Hem cumhurbaşkanının hem başbakanın yetkisi var. Geçmişte cumhurbaşkanı ve başbakanın sorun yaşamadığı dönem olmamış. Bu sistemle bu işler gitmiyor. Biz sorun yaşamadık. Ekibimizin bağlılığı bu tür sorunları bize yaşatmadı. Biz uyum noktasında sorun yaşamadık. Ancak çift başlılığın yaşatmış olduğu bir takım sıkıntılar var. Ülkeyi bu sistemle istenilen yere taşıyamayız. Sistemde değişiklik yapılıyor, rejim değişmiyor. Bu sistemle uzlaşma ve istikrar gelecek.

Milletvekillerinin yetkisi gücü daha da artacak. Milletvekilleri kanun çıkaracak ve bunu hükümet uygulamak zorunda. Cumhurbaşkanının kararname çıkarma yetkisi var. Yürütmeyle ve icrayla ilgili konularla alakalı. Cumhurbaşkanının çıkardığı kararnamede eğer bir terslik varsa meclis kanun çıkardığı zaman o kararname düşüyor, meclisin çıkardığı kanun yürürlüğe giriyor. 10 yıldır hukukçularımızın hükümetimizin üzerinde çalıştığı bir anayasa bu” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Milletvekili Karasayar basın mensuplarının sorularını yanıtladı. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here