Batum: “Denetim Var Diyen Yalan Söylüyor”

0
60

Türk Hukuk Profesörü Süheyl Batum, ADD İskenderun Şubesinin Etkinliğinde Konuştu;

“Denetim Var Diyen Yalan Söylüyor”

Türk Ceza Hukuku Profesörü ve aynı zamanda Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Metin Feyzioğlu ve Türk Hukuk Profesörü Süheyl Batum hafta sonu İskenderun’a gelerek ‘Anayasa Değişikliği’ ile ilgili bilgiler verdi. Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) İskenderun Şubesi tarafından, Yelken Düğün Salonunda düzenlenen ve çok sayıda kişinin katıldığı etkinlik büyük bir coşkuyla geçti.

Etkinlikte kısa bir açılış konuşması yapan ADD İskenderun Şube Başkanı Fuat Gezgin, açık hava toplantısı talep etmemelerine rağmen buna müsaade edilmediğini vurgulayarak sitemkâr konuştu.

Tüm engellemelere rağmen 16 Nisan tarihine kadar yapılmak istenen değişikliği anlatmaya devam edeceklerini ifade eden Gezgin, katılımcılara teşekkür etti.

Etkinlikte ilk olarak konuşan Türk Hukuk Profesörü Süheyl Batum, sadece salona katılanların değil, canlı yayınla milyonlarca kişinin kendilerini dinlediğini söyledi.

Getirilmek istenen anayasanın ‘sinsi anayasa’ olduğunu iddia eden Batum, bunun gerekçelerini ise şöyle açıkladı;

“Bu sinsi anayasa, üfürükçü anayasası. Sinsi anayasa, çünkü bazı şeyleri saklıyor. Sayın Cumhurbaşkanı bunun farkında değil. Cumhurbaşkanımız harika bir insan ama tek bir kötü tarafı var çok çabuk kandırılıyor. Bu anayasa doğru anlatılsa, cumhurbaşkanı da hayır derdi. Sayın cumhurbaşkanına ve başbakana biri bunu böyle anlatsa emin olun, sayın cumhurbaşkanı buraya gelir hayır diyelim arkadaşlar, düşün peşime derdi. Cumhurbaşkanımız biraz kandırılıyor. Danışmanları onu ikna ediyor. İyi tamam o zaman harikadır diyor. Kandırıldığını şuradan anladık. Geçen gün bu anayasayı anlatırken ilk defa hayırcılara çukurcu, PKK’cı demedi. ‘Bu anayasa ile 100 bin kişiye cumhurbaşkanını yeniden seçme imkanını veriyoruz’ dedi. Böyle bir şey yok. Birileri gene kandırmış.”

Milletvekilliği seçilme yaşının 18’e düşürülmesinin de aldatmaca olduğunu kaydeden Batum; “ 18 yaş getirmişler ne güzel. Şimdi 25 yaş. Aşağı yukarı 3 dönemi alın Ak Partinin 300 küsur milletvekili var. Kaç tane milletvekili 25 yaşında seçtiniz? 29 yaşında bir tane var. 18 olunca hepsini koyacak. Yalan. Neden 18 yaş. 18-25 yaş arası seçmen var. Ben size oy hakkı verdim diyecek. 18 yaşındaki milletvekili olsun da milletvekili adayı olmak için ciddi bir paraya ihtiyaç var, kim verecek bu parayı. Babası verecek. Zenginin çocuğu meclise, fakirin çocuğu cepheye gidecek. Eğer bu anayasa ciddi olsa der ki 18 yaşında milletvekilliğini getirdim o yüzden zorunlu askerliği kaldırdım. Kimse zorunlu gitmeyecek. Ama yok. Ayşe teyze mecbur seninki gidecek sadece bizim ki yırttı askerlikten. Sahtekarlığa bakar mısınız? Bunu Türkiye’yi tek adamın iki dudağına verip sonra siz diktatörsünüz diyip, Türkiye’yi rahatlıkla Suriye’ye yaptıkları gibi oyunlarını Türkiye üzerinden oynamak isteyen ahlaksız küresel kukla oynatıcıları getirdiler. Bizimkilerin yaptığı sadece İngilizceden Türkçeye çevirmek…” dedi.

Böyle bir modelin dünyanın bir ülkesinde olmadığını kaydeden Batum; “Bizimkilere uydurdular. Başbakan, Bakan, Bakanlar Kurulu hepsini kaldırdık. Bir kişi hem cumhurbaşkanı olacak, hem parti başkanı olacak, hem başbakan, hem bakan, hem yargının başkanı, hem başkomutan, hem genelkurmay başkanı oh ne güzel. Hiç kimse karışamayacak. Bu yetkiler hiçbir yerde yok. Saddam’da, Kaddafi’de vardı. Saddam şimdi nerde? ‘Efendim, ne güzel anayasa yaptınız’ diyenler tarafından kendi halkına kırdırıldı. Saddam’a harikasınız diyen 1,5 milyon insan yaşamını yitirdi.

‘Bütün yetkiler onun elinde Esed Diktatör’ diyenler şimdi bu anayasayı önümüze getiriyor. Böyle bir anayasa Atatürk döneminde yoktu. Atatürk’e birileri bu yetkiyi verelim dedi ama o Hayır dedi. Bu anayasa her şeyi bir adamın iki dudağına veriyor. Yargıyı da bir adama veriyor. Denetimsiz, frensiz. Fren var diyen açıkça söylüyorum, yalan söylüyor” diyerek sözlerini tamamladı. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here