Milletvekili Eryılmaz; “Hak İhlallerinde Liste Başıyız!”

0
63

refik eryılmaz1610 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayan CHP Hatay Milletvekili Av. Refik Eryılmaz; “Bugün, İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’nin Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilişinin 65. Yıldönümünde de hak ihlallerinde liste başıyız!” dedi.

İnsan haklarının, kişiyi kendi özüyle yaşatacak kurallar olduğunu vurgulayan Eryılmaz; “Ülkemiz 10-17 Aralık İnsan Hakları Haftası’na AKP iktidarının sorumlusu olduğu sağlıktan eğitime, sosyal, ekonomik ve siyasi haklara, inanç ve etnik toplumların yaşadığı ihlallerden kadın ve çocuk haklarının ayaklar altına alınmasına kadar bir yığın ihlalinin gölgesinde girmektedir.

AKP iktidarının 11 yıllık dönemine bakıldığında en çarpıcı durum insan haklarında yaşadığımız gerileme gerçeğidir. Farklı toplum kesimlerine yönelik açılımlar yerini şiddete, nefrete, tutuklamalara, baskıya, sürgünlere bırakmıştır. Sokağa çıkan öğrenciler, kadınlar, kamu emekçileri, işçiler, toplumun tüm farklı ve ötekileştirilen kesimleri, devletin orantısız ve hukuk dışı uygulamalarına çarparak, bundan en acımasız biçimde nasibini almış ve almaya devam etmektedir. AKP, demokrasiyi ve insan haklarını dilinden düşürmüyor.  Gerçekler ise, AKP’nin ikiyüzlülüğünü bir kez daha gözler önüne seriyor. Siyasal iktidar, kendisine muhalif olan herkesi baskıcı ve faşist bir anlayışla yok etmeye çalışıyor.

AKP’nin bugün Türkiye’de uyguladığı demokrasinin adı sandık demokrasisidir. Ülkemizde bugün maalesef ‘çoğunlukçu’ demokrasisi anlayışı hüküm sürmektedir.  Oysa çoğunlukçu demokrasi modeli geçtiğimiz yüzyılın anlayışıdır. Demokrasimizin, gerçek demokrasi olabilmesi için artık ‘çoğulcu’ demokrasi anlayışına geçilmelidir. Yani çoğunluğun azınlığa dikte ettiği, hükmettiği, ‘ben çoğunluğum ne istersem yaparım’ dediği değil, azınlığın fikirlerine değer veren, haklarını koruyan bir demokrasi anlayışına ihtiyacımız var olduğu bir gerçektir. Günümüz Türkiye’sine yakışan model çoğulcu demokrasi anlayışıdır.

Her zaman önce insan diyen CHP’nin din, dil, ırk ayrımı yapmadan insan haklarını öne alarak halkımızı demokratik prensipler dâhilinde yaşatmak en büyük hedefidir. Bu çerçevede herkesi kendi hakkına temel insan haklarına sahip çıkmaya çağırıyorum” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here