Milletvekili Ersoy MHP’yi Anlattı

0
96

‘Başbuğ Alparslan Türkeş’ten Lider Devlet Bahçeli’ye Ülkücülerin Devlet Anlayışı ve 16 Nisan Referandumu’ Programı Gerçekleştirildi

Milliyetçi Hareket Partisi İskenderun İlçe Başkanlığının organizasyonunda ‘Başbuğ Alparslan Türkeş’ten Lider Devlet Bahçeli’ye Ülkücülerin Devlet Anlayışı ve 16 Nisan Referandumu’ temalı bir program düzenlendi.

Geçtiğimiz hafta sonu İskenderun Belediye Kültür Sarayında gerçekleştirilen programa konuşmacı olarak MHP MYK Üyesi ve Osmaniye Milletvekili Doç Dr. Ruhi Ersoy katıldı.

MHP Hatay Milletvekili Mehmet Necmettin Ahrazoğlu, Hatay İl Başkanı Lütfi Kaşıkçı, İskenderun İlçe Başkanı Turan Bozkurt ve İlçe Yönetim, MHP’li Belediye Meclis üyeleri, İskenderun Ülkü Ocakları Başkanı Bünyamin Saraçoğlu, MHP Hatay Milletvekili Adayı İbrahim Gül ve çok sayıda partilinin katılım gösterdiği program şehitler için saygı duruşu ve akabinde okunan İstiklal Marşı ile başladı.

Partilerinin tarihi hakkında bilgiler veren Milletvekili Ruhi Ersoy, Başbuğ döneminde MHP ne ise Devlet Bahçeli dönemindeki MHP’nin ayı olduğunu vurguladı. Türkiye Cumhuriyeti Devletini kuruluşunda, Türk milletinin emperyalizme karşı verdiği mücadeleden sonra Milliyetçi Ülkücü Hareketin devlet ve millet uğruna çektiği çileleri anlatan Ersoy, Başbuğ Alparslan Türkeş ve arkadaşlarının mücadelesini anlattı ve somut olaylar üzerinden örneklerle MHP’nin tarihsel tutarlılığını “devlet ve millet refleksli” siyasetini özetledi.

MHP’nin Türk Siyasetini ‘15 Temmuz öncesi ve sonrası’ olarak ikiye ayırdığını ifade eden Ersoy; “15 Temmuz sonrası devlet büyük sorunlar yaşadı. Hem yurt içinde hem yurt dışında Türkiye aleyhine baskılar yapıldı. Terör ve ekonomik tehditler ile diz çöktürülmeye çalışıldı. Devletin ayakta kalmasını sağlamak adına MHP ve Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli büyük çaba sarf etti. Bu nedenle çeşitli çevrelerce eleştirilen MHP’nin desteğinin devletin kurumsal yapısına yapıldığının idrak edilmesi gerekmektedir” şeklinde konuştu.

16 Nisan’da oylanacak olan yeni sistemin bugün gerekli olduğuna değinen Ersoy, Cumhurbaşkanını halkın seçmesi sonucu Türkiye siyasetinde çift başlılığın oluştuğunu bu nedenle düzenlemenin yapıldığını söyledi. MHP’nin yeni sistem ile yok olacağını söyleyenlerin aslında Devlet Bahçeli düşmanlığı ile gönüllerindekini dışa vurduklarını belirten Ersoy, Perinçek etrafında toplananların, onlara çanak tutanların ilelebet iktidar yollarının kapanmasından dolayı duydukları rahatsızlık nedeniyle felaket tellalcılığı yapanların MHP içine fitne sokmaya çalıştıklarını söyledi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here