CHP Belen İlçe Başkanı Yüksel; “Ülkemiz Tek Adamın Yöneteceği Kadar Küçük ve Önemsiz Değil”

0
155

Cumhuriyet Halk Partisi Belen İlçe Örgütü, Ötençay (Bakras) ve Şembük mahallelerinde ‘Mahalle Toplantıları’ düzenledi. Eski Bakan Nihat Matkap, CHP Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur ve yönetimi, CHP Milletvekili adayları, mahalle muhtarları, Belen ilçe yönetimi ile kadın ve gençlik kollarının katılımıyla gerçekleştirilen toplantılara ilgi yoğun oldu.

Toplantılarda yaptığı konuşmalarda ‘Hayır’ın önemini anlatan CHP Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel, Belen’in tüm renkleriyle birleşerek ve bütünleşerek geleceğine sahip çıkmaya kararlı ve azimli olduğunu vurguladı.

Ülkede yaşananları değerlendiren Yüksel; “Ülkemiz maalesef karanlık ve bilinmez bir süreçte yol almaya çalışıyor. Bir dayatmayla, bir tek adam diktasıyla karşı karşıya bırakılıyoruz. Bu süreci 14 yıldan beri yaşıyoruz. Tek adam ne yapmıştır, tek adamla ülkede neler yaşanmıştır, ülke nereye savrulmuştur hepsini yaşıyoruz.

Ülkemizde bugün açlık, sefalet varsa, çiftçimiz perişansa, işsizlik rakamları çift haneye ulaşmışsa, 15 Temmuz kara gecesini yaşadıysak bu tek adamın yönetim şeklinden başımıza geldi. Dünya artık ortak akıla yönetiliyor. Mahallede bile muhtarın azaları var… Dünya ve ülkemiz tek adamın yöneteceği kadar küçük ve önemsiz değil artık” şeklinde konuştu.

Barzani’nin İstanbul’a gelişinde Kürdistan Bayrağının göndere çekilmesini de eleştiren Yüksel; “Hayır verenler terör örgütüyle berabermiş gibi gösteriliyordu fazla sürmedi. Birkaç gün önce teröristlerle kimler berabermiş yaşayarak gördük. Terör örgütünü besleyen, çanak tutan Barzani’nin bayrağını Türk Bayrağının yanına çektiler. Bu Barzani denen şahsiyet yıllarca Türk Silahlı Kuvvetlerine ve Türk topraklarına düşmanca davranmıştır. Aynı saatlerde bir şeyi daha yaşadık. O saatlerde Amerikan tırları teröre ağır silahları sevk etti. Sınır kapısı ardına kadar açıldı. Kimmiş terör örgütüyle beraber olan? Korku başladı. Bir kesimi ikna edip ‘evet’e döndürebilir miyiz korkusuyla o bayrak çekildi ve bununla birlikte evet cephesi çatırdamaya başladı.

İdam yalanı var bir de. Türkiye’de idamı kaldıranlar tekrar idamı getireceğiz diyor. Getirilse dahi geriye dönük uygulanamaz. Milleti kandırıyorlar. İdam gelse bile ne PKK’nın başı, ne IŞİD militanları, ne FETÖ’cülerin Türkiye’de idam cezasıyla yargılanmaları mümkün değil” diye konuştu.

Referandum sürecinin iyi değerlendirilmesi gerektiğini de sözlerine ekleyen Yüksel; “45 günü çok iyi değerlendirmeliyiz. Gelecek nesiller için, ‘Hayır’lı oylarımızla, ‘Hayır’lı bir geleceğe kavuşacağız” dedi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here