MHP’nin Gözü Hatay’da!

0
44

MHP’li Durmaz; “MHP, En Yüksek Oyu Bu Seçimde Alacak”

MHP Genel Merkezi, önümüzdeki Mart ayında yapılacak olan mahalli idareler seçimleri için çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor. Türkeş’in 9 ışık doktrinini şiar edinen parti, 9 ilde büyükşehri alabilmek için iddialı çalışmalar yaparken, Hatay Büyükşehir Belediyesinin de hedefler içinde olduğu vurgulandı.

Partinin kurucu genel başkanı merhum Alparslan Türkeş’in 9 ışık doktrinini şiar edinen parti, 9 ilde büyükşehri alabilmek için iddialı çalışmalarını sürdürüyor. Bu iller, MHP’nin geleneksel olarak güçlü olduğu Hatay, AdanaAntalya, Mersin olarak belirtilirken, MHP’nin kazanmayı istediği diğer büyükşehirlerin ise AnkaraAydın, SakaryaSamsun, Kocaeli olduğu kaydedildi.

Diğer illerde de analizlerin tamamlandığını ifade eden partililer, 2009’da en iyi oy alınan yerler, az farkla kaybedilen belediyeler, parlamento dışı partilerden seçilen belediye başkanları gibi istatistiki çalışmaların yapıldığı, adaylar konusunda da teşkilatlara inisiyatif tanındığını belirttiler. ‘Üzerinde ittifak ettiyseniz adayınızı getirin, açıklayalım’ diyerek örgütlere mesaj veren Genel Merkez, Nisan ayında bazı illerde belediye başkan adaylarını açıklamaya hazırlanıyor.

MHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, Büyükşehir Yasası’nın iktidarın aleyhine döneceğine inancı olduğunu söyleyerek, “Bu yasa, yerel seçimde milletten dönecek. MHP, 44 yıllık tarihi boyunca genel seçimler dâhil en yüksek oyu, bu seçimde alacak” diyerek iddialı konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here