“Bu Hukuk, NATO Hukukudur!”

0
52

İşçi Partisi, Ergenekon Davasında Verilen Kararı Eleştirdi…

Ergenekon davası ile ilgili savcının mütalaasını açıklamasının ardından karara itiraz eden İşçi Partililer, dün havuzlu çarşıda basın bildirisi okudu ve sloganlar attı. Basın bildirisini okuyan İlçe Başkanı Nurettin Öner, Genel Başkanları Doğu Perinçek’in de aralarında bulunan 10 sanık için müebbet hapis istemi yönündeki kararın, Türkiye’de hukuk sisteminin çöktüğünün adalete olan inancın bitiğinin aleni kanıtı niteliğinde olduğunu belirtti.

Havuzlu çarşıda basın bildirisi okuyan İşçi Partisi İskenderun İlçe Başkanı Nurettin Öner; “Sözde Ergenekon terör örgütü davasında savcı mütalaasını açıklamış ve 10’u müebbet olmak üzere 32 sanık hakkında hapis cezası isteminde bulunmuştur. Bu istem Türkiye’de hukuk sisteminin çöktüğünün adalete olan inancın bitiğinin aleni kanıtı niteliğindedir. Vatansever aydınlarını sadece ülkelerinin bağımsızlığını savundukları, emperyalizme karşı dik duruş sergiledikleri için hiçbir delile dayandırılmayan uydurma suçlarla bu ülkenin evlatlarına kurşun sıkmış terör örgütü mensubu gizli tanıkların yalan beyanlarıyla hapislere mahkûm etmek isteyen yargının Mustafa Kemal’in kurduğu bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin yargısı olduğuna inanmıyoruz. Bu hukuk NATO hukukudur. Bu adalet Amerikan adaletidir. Biz bu tür bir adaleti tanımıyoruz.

Ülkelerini canları pahasına savunan terör belasına karşı korkmadan mücadele eden Türk askerlerinin, Lozan’da Berlin’de Ermeni soykırımı yalanının üzerine yürüyen Doğu Perinçek’lerin, Tuncay Özkan’ların, Fatih Hilmioğulları’nın, Ferit İlsever’lerin suçu vatanlarını can siper savunmak mıdır? Eğer suçun adı buysa suçlu vatansever Türk milletidir.

Tarihin Çöplüğünde Yerleriniz Hazır. Kaybedeceksiniz”

Bütün Türk milletini hapsedecek gücünüz varsa hapishanelerinizin, biz korkmuyoruz. Çağrımız Türk hukuk sistemindekilere, çağrımız bu ülkeyi yönetenlere, çağrımız sisteme hapsolmuş bürokratlara değildir. Onların gözleri kör kulakları sağır Amerika’dan gelecek talimatları beklemekteler. Bizim çağrımız büyük Türk Milletinedir; kahramanlarını göz göre göre ölüme yollayan milletler yok olmaya mahkûmdur. Bu hukuksuzluğa göz yumulamaz. Bu tertip halkın direnciyle kırılacak, Mustafa Kemal’in aydınlık Türkiye’sini emekçi halkın alın teriyle yeniden kuracağız. Karanlığınız, ayak oyunlarınız bizi korkutmuyor. Siz bir vurdukça biz bin oluyoruz. Bankalardaki gizli hesaplarınız menfaat ortaklıklarınız sizleri kurtaramayacak. Tarihin çöplüğünde yerleriniz hazır. Kaybedeceksiniz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here