Saadet Partisi Hatay İl Başkanı Koçak, Konteyner Kent Mağduriyetleri ve Kira Fiyatlarına İlişkin Önemli Açıklamalarda Bulundu…
“Önce Evleri Teslim Edin, Sonra Konteynırları Tahliye Edin”
Saadet Partisi Hatay İl Başkanı Fadıl Koçak, son günlerde gündemde olan konteynır kentlerin tahliye süreci ve yüksek kira fiyatları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
Koçak, özellikle kamu kurumlarında çalışan ve evleri henüz teslim edilmeyen vatandaşların yaşadığı mağduriyetlere dikkat çekti.
Fadıl Koçak, konuşmasında konteynır kentlerde yaşayan ve kamu kurumlarında görevli olan hak sahibi vatandaşların tahliye süreçleriyle ilgili yaşadığı sıkıntıları dile getirdi. Koçak; ‘Evimiz henüz teslim edilmedi ama kamu kurumunda çalıştığımız için tahliye etmek istiyorlar bizi. Tebliğ edildi’ diyen vatandaşların durumunun kabul edilemez olduğunu belirtti.
Yüksek Kira Fiyatlarına Çağrı: Birbirimizi Mağdur Etmeyelim
Başkan Koçak, kiralık ev arayan vatandaşların karşılaştığı yüksek kira taleplerine de değindi. Ev sahiplerinin kısa süreli kiralamalara sıcak bakmadığını ve ‘Nasıl olsa birkaç ay sonra çıkacaksınız’ diyerek yüksek fiyatlar talep ettiğini aktardı. Bu duruma tepki gösteren Koçak, Hataylılara seslenerek; “Sevgili Hataylılar, evini kiraya veren vatandaşlarımız, sizlerden rica ediyorum: Makul seviyede kiralar isteyelim, birbirimizi mağdur edecek kiralar istemeyelim. Birbirimize ihtiyacımız var. Çok kötü günler geçirdik. Birbirimize destek olduğumuz sürece biz ayakta kalmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Yetkililere Çağrı: Yeni Mağduriyetler Yaratmayalım
Fadıl Koçak, yetkililere de çağrıda bulunarak, yeni mağduriyetlerin önüne geçilmesi gerektiğini vurguladı. Koçak; “Makul olan, evi teslim edilmeyen kamu kurumu çalışanlarının kendi evleri teslim edilinceye kadar konteynır kentlerde kalmalarına izin verilmesidir. Bu konuda ben hassasiyet gösterileceğine, durumun düzeltileceğine inanıyorum. Yani kimse mağdur olmasın. Evini teslim et, sonra konteynırı tahliye et. Doğru olan da adil olan da budur” diyerek çözüm önerisini sundu.
Koçak, Hatay halkının bu zorlu süreçte birbirine destek olması gerektiğini ve yetkililerin de adil bir çözüm bulması gerektiğini belirtti. (Haber Merkezi)







