MHP’liler Adliye Önünde Haykırdı; “Özgürsoy Değil İbrahim Vekil”

0
254

Hatay’ın 15 İlçesinde MHP İlçe Örgütleri İtiraz Dilekçelerini Seçim Kurullarına Sundu

Gül; “Partililerimizin Oylarına Sahip Çıkmak Adına Müracaatlarımızı Yaptık”

24 Haziran Seçimleri sonrasında Hatay’da MHP’nin çıkartmış olduğu Milletvekili sayısının ikiden bire düşmesi üzerine harekete geçen MHP İl ve ilçe teşkilatları, Hatay’ın 15 ilçesinde ilçe seçim kurullarına itiraz dilekçelerini verdi.

İskenderun Adliyesi önünde bir araya gelerek itiraz dilekçelerini veren partililer adına konuşan MHP İskenderun İlçe Başkanı Turan Bozkurt, haklarını sonuna kadar takip edeceklerini, bu işin peşini bırakmayacaklarını ifade ederek; “Ak Parti il başkanı ve YSK il müdürüne sesleniyorum. Kimse bizlerin hakkını almaya kalkmasın. Hakkımız olan 2 vekilliğin üzerinde oyun oynamayın, cumhur ittifakına gölge düşürmeyin” diye sert konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin talimatıyla görevlendirilen MHP MYK Üyesi ve Yüksel Seçim Kurulu Temsilcisi Avukat Bahadır Alperen ve MHP merkez Disiplin Kurulu Üyesi Avukat Gencer Özdemir’in katılımıyla Antakya Adliyesi önünde toplanan onlarca partili ‘Hakkımızı istiyoruz’ diye haykırdı.

MHP Hatay milletvekili Lütfi Kaşıkçı ve İbrahim Gül ile çok sayıda il ve ilçe yöneticilerinin de hazır bulunduğu Antakya Adliyesi önünde konuşan Kaşıkçı; “İtirazlarımızı yapmak üzere genel başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin talimatıyla MYK Üyemiz ve aynı zamanda da Yüksek Seçim Kurulu Temsilcimiz Bahadır Bey dün ilimize geldi. MHP merkez Disiplin Kurulu Üyesi Avukat Gencer Özdemir ile birlikte, sabaha kadar, il binamızda ilçelerimizin itirazların hazırladılar. Bugün 15 ilçemizde birden itirazlarımız yapıldı ve yapılıyor” dedi.

Daha sonra söz alan MHP MYK Üyesi ve Yüksel Seçim Kurulu Temsilcisi Avukat Bahadır Alperen de, 24 Haziran 2018 tarihinde yapılan 27. dönem milletvekilliği genel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhur İttifakının çok yüksek bir başarı elde ettiğini ve seçimden muzaffer çıktığını vurgulayarak; “Netice itibariyle Hatay’da İbrahim Gül Beyefendinin 2. Vekil olarak bazı zamanlarda çıktığını bazı zamanlarda düştüğünü gördük, yurt dışından gelen oyların etkisi var.

MHP genel Merkezinden ben Yüksel Seçim Kurulu Temsilcisi Avukat Bahadır Alperen olarak Hatay’ın kendi evladı MHP merkez Disiplin Kurulu Üyesi Avukat Gencer Özdemir’le, çok kıymetli temsilcilerimizle, il başkanımızla, teşkilatımızla, vekilimizle, İbrahim beyle sabaha kadar çalıştık ve İbrahim Gül beyin çıkması için tüm itirazlarımızı hazırladık. Hatay’ın 2. Vekili olarak İbrahim Gül Bey’in tescil edilmesi, onaylanması için Hatay2ın tüm ilçelerinde itirazlarımızı yaptık ve yapıyoruz.

Hukuken yapabilecek neyimiz varsa yapacağız. Sayın genel başkanımızın da sizlere selamı getirdim. Genel başkanımız bu durumu yakından takip ediyor, farklı yerlerde farklı itirazlarımız var. Hatay’a verdiği öneme binaen genel merkezimiz bizleri buraya görevlendirdi. Hukuk çerçevesinde tüm itirazlarımızı yapacağız, netice alacağız. İlçe seçim kurulları, il seçim kurulları, son karar merci olan Yüksek Seçim Kurulu’nda dahi İbrahim Gül beyin vekilliğini onaylatmak için çalışacağız.

Milliyetçi Hareket Partisi’nin beklentisi şudur; il seçim kurulları, ilçe seçim kurulları, buralarda görev yapan yetkililerimiz, memurlarımız, hakimlerimiz, hukuka uygun bir karar verecektir. Yapılan itirazlarımız son derece somuttur. Somut delil ve gerekçelerimiz vardır. Allah’ın nasip etmesiyle, Lütfi başkanımızın, il başkanımızın, tüm yetkililerimizin çalışmasıyla, sizlerin dualarıyla, İbrahim Gül’ü meclise göndereceğiz. Ramazan ayında oruç demeden, sahur demeden, evleri tek tek dolaşarak, her mahalleye giderek, vatandaşımızın ayağına gittik, Cumhur ittifakını anlattık, cumhurbaşkanımıza oy istedik, Milliyetçi Hareket Partisine, mecliste daha iyi temsil edilebilmesi için destek istedik, oy istedik. Bunu başardık, Hatay’da da 2 vekil ile taçlandıracağız” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Son olarak söz alan İbrahim Gül de, kendisine destek vermek için adliye önünde toplanan partililere teşekkür ederek; “Allah hepinizden razı olsun. Genel başkanımız başta olmak üzere genel başkanımızın çalışma arkadaşları, tüm genel merkezimiz, genel başkanımızın temsilcisi olarak buraya gelmiş olan Bahadır Alperen beyefendi, aynı zamanda MHP merkez Disiplin Kurulu Üyesi Gencer Özdemir arkadaşımız sabaha kadar çalışmalar yaptı. Lütfi başkanımız ellerinden geleni sabaha kadar birlikte yaptılar.

15 ilçe başkanımız bütün sandıkları teker teker tarayarak, haklı olduğumuz her noktayı belirleyip, Sayın Bahadır başkanımıza ilettiler. Bizler şimdi sizlerin de hakkı olan o tertemiz oylarına sahip çıkmak adına yasal haklarımızı aramak adına müracaatımızı yapacağız. Sizlerden tek istediğimiz, aman kimsenin kışkırtmasına gelip sıkıntı yaratacak bir olaya meydan vermeyin. Hepimiz yasal hakkımızı arıyoruz. Türk milletine yakışır şekilde, ülkücüye yakışır bir duruşla bir tavır bekliyorum” diye konuştu.

Konuşmacıların sözleri sık sık, ‘Özgürsoy değil İbrahim vekil’ ve ‘Hatay’ın vekili İbrahim Başkan’ sloganlarıyla kesildi. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here