MHP’li Meclis Üyeleri Mazbatalarını Aldılar

0
276

mhp mazbata130 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İskenderun Belediye Meclis üyeliğini kazanan 6 meclis üyesi, dün mazbatalarını 1 Nolu İlçe Seçim Kurulu Başkanı Senay Kahyaoğlu’nun elinden aldılar. MHP’nin, seçimin iptaline yönelik başvurusu hakkında bilgiler veren İskenderun Belediye Başkan Adayı İbrahim Gül, il seçim kurulunun dilekçeyi reddettiğini söylerken, konuyu Yüksek Seçim Kurulu (YSK)’na taşıdıklarını belirtti. Gül, konunun genel merkezleri tarafından da takip edildiğini ifade etti.

MHP İlçe Başkanı Turan Bozkurt, İskenderun Belediye Başkan Adayı İbrahim Gül ve parti yönetim kurulu üyeleri ile birlikte İskenderun Adliyesi’ne giden MHP Belediye Meclis Üyeleri; Nazmi Ceylan, Bekir Bozdoğan, Osman Çolak, Muhuttin Kara, Emir Selim Yazar ve Adnan İşler, mazbatalarını İlçe Seçim Kurulu başkanının elinden aldılar.

Adliye binası önünde bir açıklama yapan MHP İlçe Başkanı Bozkurt; “İskenderun’da çok iyi, sağduyunun hâkim olduğu bir seçim geçirdik. Fakat seçimlerde fitne ve bir takım oyunlar yaşansa da MHP olarak başarılı bir seçim oldu bizim açımızdan. Bugün burada seçilen meclis üyesi arkadaşlarımıza görevlerinde başarılar diliyorum. Görevlerini de layıkıyla yapıp İskenderun yararına çalışacaklardır” derken, meclis üyesi arkadaşlarının üzerinde baskı oluşturulmamasını da istedi.

mhp mazbata2

Meclis üyelerine başarılar dileyen İskenderun Belediye Başkan Adayı İbrahim Gül de; “Görev süresince İskenderun’a en iyi hizmetin gelmesi noktasında meclis üyesi arkadaşlarımız gereken katkıyı sunacaklardır. Bu görevi layıkıyla yapacaklardır. Halkımız bize muhalefet görevi verdi, bunu da en iyi şekilde yerine getireceklerdir” diye konuştu.

Hak Arayışımızı Sürdüreceğiz

Yöneltilen soru üzerine seçimin iptaline yönelik İl Seçim Kuruluna yaptıkları itiraz dilekçelerinin reddedildiğini söyleyen İbrahim Gül; “Biz hak arayışımızı sürdüreceğiz. Bu bağlamda seçimin iptali için Yüksek Seçim Kuruluna müracaatta bulunduk. Herkesin bildiği gibi tespit edebildiğimiz oy pusulalarında partimizin amblemi ve benim ismim yoktu. Şimdi bizler Yüksek seçim Kurulunun, dilekçemiz ile ilgili vereceği kararı bekleyeceğiz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here