MHP’li Gül; “AKP Hükümeti’nin Ekonomisi, Soygun Ekonomisidir”

0
88

Yeni yılda yapılan yeni zamlarla ilgili açıklama yapan MHP İskenderun İlçe Başkanı İbrahim Gül; “Motorlu taşıt vergisinden sigaraya, konut vergisinden damga vergisine kadar birçok kaleme zam yapan Hükümet; yeni yılda da kendi vatandaşını “soymaya” devam edeceğini göstermiştir” dedi.

Ak Parti Hükümetini vatandaşı soymakla suçlayan Gül; “AKP Hükümeti, bu maliye politikasıyla yeni yılda da umut vermekten, dertlere ilaç olmaktan, milletimizin geçim derdini gidermekten çok uzaktır. Mevcut ekonomi ve maliye politikası; tamamen dar gelirlinin ve fukaranın sırtına bindirilen zamlara ayarlıdır” diye görüş belirtti.

Zam ve vergilerle ekonominin yönetilemeyeceğinin altını çizen MHP İlçe Başkanı Gül; “AKP Hükümeti, kendi beceriksizliğinin, kendi hatalarının ve kendi politikasızlığının bedelini vatandaşlarımıza ödetmektedir. Zamlar ve vergilerle ekonomi yönetilemez. Sıcak parayla, özelleştirmelerle sadece günü kurtarabilirsiniz. Fakat gelecek kuşaklara ağır bedeller ödettirirsiniz.

AKP Hükümeti’nin ekonomisi, soygun ekonomisidir. Bunun adı Deli Dumrul ekonomisidir. Ekonomide yabancılaşma had safhaya ulaşmıştır. Finans kesimi kadar, özel ve kamusal düzeylerde reel sektör de plansız bir şekilde uluslararası sermayenin eline geçmeye devam etmektedir. Buna karşılık, üretici milli sermaye unsurları kendi başının çaresine bakmaya zorlanarak krize kurban edilmiş durumdadır.

Türkiye’nin uzun yıllar boyunca yüksek enflasyon, yoksulluk, fukaralık pahasına ürettiği milli sermaye değerleri, iktidar tarafından özeleştirilmekte, yalancı baharın sahte güneşi olarak kullanılmaktadır” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here