MHP’li Ahrazoğlu, Hatay’ın Sıkıntılarını Meclise Taşıdı

0
111

mehmet ahrazoğlu1“Yayladağı Sınır Kapısı Transit Geçişlere Açılmalı”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mehmet Ahrazoğlu, dün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde söz alarak gündem dışı bir konuşma yaptı.

TBMM kürsüsünde yaptığı konuşmada Hatay’ın sorunlarına değinen Milletvekili Ahrazoğlu, ilk olarak Yayladağı Sınır Kapısının bir an önce gerekli güvenlik önlemleri altında, transit geçişlere açılması gerektiğini vurguladı.

Hataylı çiftçilerin sıkıntılarına da değinen MHP’li Vekil Ahrazoğlu, sulama ücretlerinde indirim uygulamasına ve borcu olan çiftçilere destek amacıyla borç yapılandırılmasına gidilmesinin uygun olacağını kaydetti. Hala bitirilemeyen Reyhanlı Barajından da söz eden Ahrazoğlu, barajın bir an evvel bitirilmesi ve bağlantıların da yapılması gerektiğini ifade etti.

Hatay’da ikamet eden Suriyeli sığınmacıların durumu hakkında da konuşan Milletvekili Ahrazoğlu; “Suriyeli sığınmacıların, kontrolsüz açtıkları işyerleri, zaten sıkıntıda olan Hatay esnafını daha da büyük sıkıntılara sokmuştur. İşsizlik ülke genelinde artış gösterirken Hatay’da işsizlik had safhadadır. Ayrıca, Hataylılar, Suriyelilere vatandaşlık verilmesi ile ilgili de net cevap beklemektedirler” şeklinde konuştu.

Hassa Tünelinin önemine de değinen Ahrazoğlu, bölgede bulunan hazineye ait bölgenin OSB alanı olara tahsis edilmesin de çok büyük önem taşıdığını söyledi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here