CHP Her Yerde Ayakta!

0
95

chp eylem516 Ocak’ta saat 16.00’da, 17 Ocak’ta saat 17.00’de ve 18 Ocak’ta saat 18.00’de ‘Başkanlığa Karşı Her Yerde Ayağa Kalkıyoruz!’ sloganıyla üç gün süren sessiz bir eylem gerçekleştiren Cumhuriyet Halk Partisi’nin eylemine Hatay İl Başkanlığı başta olmak üzere tüm ilçe başkanlıkları ve CHP Belediye Başkanları da destek verdi.

CHP Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur; “Nerede olursa olsun, kahvede, sokakta, iş yerinde, tarlada, sanayide bir dakika ayağa kalkıyoruz” diyerek eyleme destek verdiklerini duyurdu.

Culha; “Ayağa Kalkıyoruz ve Hayır Diyoruz”

Hatay il ve İskenderun İlçe teşkilatlarından sonra Arsuz CHP İlçe Teşkilatı da, başkanlık sistemini içeren anayasa teklifine karşı ülke genelinde başlatılan bir dakikalık ayağa kalkma eylemini gerçekleştirdi. Eyleme Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha da katılarak destek verdi. Şehir merkezinde, CHP Arsuz İlçe Teşkilatı önünde yapılan eyleme Başkan Nazım Culha’nın yanı sıra CHP Arsuz İlçe Başkanı Faik Çekin, CHP Arsuz Kadın Kolları Başkanı Remziye Berkyürek, belediye meclis üyeleri, ilçe teşkilatı ve partililer katıldı.

‘Ayağa kalkıyoruz’ sloganıyla üç gün boyunca süren eylemde konuşan CHP Arsuz İlçe Başkanı Faik Çekin, “Diktatörlük anayasasına hayır demek için hep birlikte ayağa kalkıyoruz” dedi. Tasarıya karşı vatandaşların, 3 gün boyunca belirlenen saatte, bulundukları yerde “ayağa kalkarak” tepkilerini dile getirdiklerini ifade eden Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha da; “Vatanımız için, demokratik laik hukuk devleti için; Cumhuriyetimiz için; çocuklarımızın geleceği için, eşitlik için, özgürlük için nerede olursak olalım ayağa kalkıyoruz ve hayır diyoruz” dedi.

chp eylem6

Samandağ da Ayakta!

CHP Samandağ İlçe Örgütü de 17 Ocak saat 17.00’de Samandağ Belediyesi önünde “Ayağa Kalkıyoruz” eylemi gerçekleştirildi. Eyleme Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir de destek verdi.

Eylem sonrası bir açıklama yapan Samandağ CHP İlçe Başkanı İbrahim Aydoğan, Türkiye’nin, tarihinin en kritik dönemlerinden birini yaşadığını savunarak; “AKP ile MHP’nin anlaşıp TBMM’ye getirdiği başkanlık sistemi teklifine karşı Ayağa kalkıyoruz. Çünkü; Başkanlığa hayır diyoruz, çünkü egemenlik tek kişinin değil kayıtsız şartsız milletindir. Türkiye büyük millet meclisinin gücüne inanıyoruz. Ülkemizde adalet istiyoruz. Laik, demokratik tam bağımsız Türkiye için başkanlığa hayır. Tek adam dikta rejimini istemiyoruz. Cumhuriyeti ve milli egemenliği savunuyoruz. Dünyada barış ülkede barış istiyoruz. Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni yetkisizleştiren, tüm ana organları yasama, yürütme ve yargıyı tek bir kişiye emanet eden bu değişiklik, ülkemizi daha da zor bir sürece sokmaktan başka bir şeye yaramayacaktır” şeklinde konuştu. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here