MHP İlçe Başkanı Bozkurt; “Bu Millete CHP Yerelden AKP Genelden Vuruyor”

0
108

mhp ilçe başkanı1Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İskenderun İlçe Başkanı Turan Bozkurt, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık seçimini ve sonrasında yaşanan spekülasyonları değerlendirdi.

TBMM Başkanlık seçimlerinde Ekmeleddin İhsanoğlu’nu Cumhuriyet Halk Partisi’nin desteklememesine tepki gösteren Bozkurt, seçim sonrası ağır eleştirilerde bulunan CHP Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel’e de cevap verip ‘haddini aşmış’ dedi.

MHP’nin her zaman dik durduğunu ifade edip İhsanoğlu’nu ikinci tura taşıyamadıkları için geçersiz oy kullandıklarını kaydeden MHP İskenderun İlçe Başkanı Turan Bozkurt; “Sona eren genel seçimlerin ardından MHP milletvekili sayısını %50 arttırarak 80 milletvekilini meclise gönderdi. TBMM Başkanlık seçiminde elbette ki MHP kendi adayı olan Ekmeleddin İhsanoğlu’nu sonuna kadar destekledi ve desteklemeye devam etti. Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin söylediği bir söz var; ‘biz her zaman sözümüzün ve adayımızın arkasındayız’ MHP’de dimdik adayının arkasında durmuştur. İhsanoğlu’na CHP destek vermemiştir maalesef. Vermesi gerekiyordu. Vermediği için de biz adayımızı destekledik. Ve adayımızı bir üst tura taşıyamadık. Taşıyamadığımız için de geçersiz oy kullandık. MHP dün olduğu gibi bugünde bundan sonra da ülke yararına olan her işin arkasındadır. Biz bu konuda doğru olanı yaptığımıza inanıyoruz” dedi.

TBMM Başkanlık seçimleri sonrası MHP’ye eleştirilerde bulunan CHP Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel’in açıklamalarını değerlendiren Bozkurt; “CHP Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel haddini aşan sözler söylemiş. MHP’yi AKP’nin koltuk değneği olmakla suçlamış. Bizim genel başkanımız Deniz Baykal’dan meclis başkanı olacağına inansaydı kendisini desteklerdi. Deniz Baykal’dan TBMM Başkanı olamaz. Neden olamaz? Bir parti genel başkanlığına aday bile olamamış. İstifa ettirilmiş. Böyle bir isim nasıl yeri geldiğinde Cumhurbaşkanlığına vekalet edecek. Cumhurbaşkanı’nın çağırmasıyla yanına koşarak giden birisiyle biz aynı yolda yürümeyiz. Mümkün değil arkadaşlar. İhsanoğlu’na CHP’nin de sahip çıkması gerekiyordu” diye konuştu.

Öte yandan, Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulamaya konulan parkomat uygulamasını da eşleştiren Turan Bozkurt, “Bu millete bir genelden bir de yerelden vurmaya alışmışlar. CHP yerelden AKP genelden vuruyor. Bu milleti sırtından vuran vurana. 25 metrenin altındaki yollar İskenderun Belediyesi’nin yetkisi altında. İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil beyefendi basına çıkmış diyor ki; ‘biz bunu şikâyet ettik’ Seyfi Dingil, senin o tabelaları geri indirme yetkin var. O tabelaları hiç durmadan hemen indirmen lazım” şeklinde konuştu.

Son olarak Çin’de yaşanan zulme değinen Bozkurt, bu yaşananların bir zulüm olduğunu ifade edip bu duruma sessiz kalanları kınadı. Bozkurt; “Soydaşlarımız için ne gerekiyorsa yetkililerin bu zulme bir an evvel müdahale etmesi lazım” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here