‘Meryem Ana’nın Göğe Yükselişi’ İskenderun Ortodoks Kilisesinde de Kutlandı

0
168

‘Meryem Ana’nın Göğe Yükselişi’ Bayramı İskenderun Aziz Nikola Rum Ortodoks Kilisesinde de gerçekleştirilen bir ayinle kutlandı. Kutsal ayini Kilise Pederi Dimitri Yıldırım yönetti.

Coronavirüs (Covid-19) Salgını nedeniyle kurallara uyularak yapılan ayine, kalabalık olmamak şartıyla İskenderunlu Ortodoks vatandaşlar ilgi gösterdi.

Ayinde bir konuşma yapan Peder Dimitri Yıldırım, başta Meryem Ana’nın adını taşıyanlar olmak üzere tüm cemaat üyelerinin bayramını kutladı. Bugünün özel bir gün olduğuna işaret eden Peder Yıldırım; “İsa Mesih’in annesi olan Meryem Ana’mızın göğe yükselişi olarak kutladığımız bu bayram, bizim önemli bayramlarımızdandır. Yaşam tarzı ve mütevazılığı ile Meryem Ana bizler için oldukça önemli bir isimdir.

Bugün kutladığımız bayram da Meryem Ana’mızın göğe alınışının bayramıdır. Hepimize kutlu olsun. Bizler de O’nun gibi Allah’a sadakatimizi göstermeli ve mükâfatımızı almalıyız. Bu bayram da diğer bayramlar gibi bizlere barış, huzur ve mutluluk getirsin!” şeklinde konuştu.

Mumların yakılarak, duaların edildiği Kutsal Ayin, ekmek ile şarabın kutsanması ve ayine katılanlara dağıtılmasının ardından sona erdi. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here