Memlekette Seferberlik Zamanı, Eski Siyasiler Nerede?

0
81

Benim dikkatimi çeken sizlerin de dikkatini çekti mi bilmem. Yakın zamanımıza kadar, her siyasi seçim öncesi, siyasi partilere mensup Milletvekilliği, Belediye Başkanlığı, meclis üyeliği, muhtar aday adaylarını kamuoyunun önünde seçim yarışına girmek için mücadele içerisinde olduklarını gördük ve yaşadık. Geçmiş dönemlerde aday adaylarının içinden seçilenler görev başına geldiler. Bazıları dönem dönemde görev yaptılar. Son seçilenler halen görev başında ama seçime girmeyen veya seçilemeyenler memlekette görünmez oldular.

Bu içinde bulunduğumuz ortam çok kırılgan bir ortam. İnsanlarımızın çoğu hükümetimizin aldığı kararları takip ediyor ve önlemler konusunda çaresiz şekilde kurallara uyuyor. Moralleri çok iyi hepsinin dudaklarında dua ve bu musibetin bir an için kaybolması için gönül secdesindeler. İskenderun ve Belen benim yaşadığım alan. Öbür şehirleri pek takip edecek gücüm yok, çünkü yaşadığım yerde yaşayanların ses ve sözleri ile aşinayım. Alışık olduğumuz birileri gözümün önünde olmayınca geçmişte yaşanan samimiyetlerinde gelip geçici olduğunu anlıyorum.

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı’nın görev yaptığı bir yıl içinde kendi çapında bölgesine hizmet vermek için uğraş içerisinde olduğunu görüyorum. İyi niyetiyle kurduğu ekiple bir oraya bir buraya koşuşturuyor ve elinden geldiğince bölgesine hizmet etmeye çalışıyor. Kimsenin de gördüğüm kadarıyla yardımına ihtiyacı yok. Aynı düşüncelerim İbrahim Gül için de geçerli. Her ikisinin de belediye konusunda yeterli tecrübeye sahip olmadığını tüm seçmenler biliyor ve bildikleri halde onların doğruluklarına inandıkları bu kişileri seçerek görev başına getirdiler.

Yerel ve ulusal medya, Belen belediye başkanı İbrahim Gül’ün hizmetlerini dile getiriyor. Ufak çapta ve bir türlü kendi kabuğunu kıramayan Belen için ufku geniş hizmetlere imza attığını izlerken, onunla gururlanmamak elde değil. Bugünlerde temeli atılan millet parkı, Belen’in sıfatını değiştirecek çok önemli bir proje. İbrahim Gül için Belenli değil diyenleri mahcup ediyor. Her mahallenin taşında onu görmek mümkün! Söz verdiğinden de öte görevlerini bir sonsuz aşk ile yerine getiriyor. Geçmişte Belen vardı. Şimdide Belen var ama gittikçe görünümü değişen bir Belen ile karşılaşıyoruz. Nerdeyse sahil şeridinde bulunan şehirlere kafa atar vaziyette. Seçim öncesi onunla ilgili bazı yazılar yazdım ve yazdığımla ilgili ters olmadım. Hatta hayırlı olsun ziyaretine ne İskenderun ne de Belen’e gittim. Çünkü gerek duymuyorum ve onları görev yaparken uzaktan izlemek bana daha hoş geliyor.

Kahrım şimdiye kadar görev yapan belediye başkanlarına… Bir ülke, ya bir savaş veya şimdi içinde bulunduğumuz pandemi olayıyla sarsılır. En fazla moral bu günler içindir. Bir zamanlar yakın hissedilen kişilerin birlik ve beraberlikle moral dolu ziyaretleri veya bir basında yayınladıkları sevgi dolu mesajlarıyla sevdikleri insanların yanında olduklarını hissettirmelidirler. Bu bir ahde vefa halidir. Dostlarla güzel teveccühler her zaman övünç kaynağıdır. Sahi onlar nerede?.. Bir anda nereye gittiler?.. Nasılda kayboldular! Görevler her daim gelip geçicidir. Ama bizim burada biri bir başkan olmuşsa seçimi kaybetse dahi ölene kadar o başkandır. Şu unutulmamalı ‘boynuz kulağı geçiyor…’

Gelin hep beraber görev yapanları ve vatandaşların bir kısmını değil, çoğunu gezin ve bu seferberlikte bir zamanlar sizlerle olan vatandaşların sıkıntıları varsa onları dinleyin ve gözden kaçırılan bir konu varsa gündeme getirin. Şu ölümlü dünyada mal varlığının hiçbir şeye yaramadığının farkında olarak güç verin çevrenize. Özellikle Belen’de çarşıyı dolaşın, esnafla bir araya gelin. İbrahim Gül görev yapıyor onu üzmeden destekleyin. Dedikodu yapmayın görünen köy kılavuz istemiyor bakın ve destekleyin.

Aynı durum İskenderun içinde geçerli! Belediye haricinde cin fikirlilerin yaptıkları çalışmaları üzüntü içerisinde izlerken bu memleket için çalışma yapanların önlerini buğuluyorlar farkında değiller. Hâlbuki bazı kişiler program öncesi yapacakları çalışmaları kontrol etmeli ve kendilerine çeki düzen vermelidir. İskenderun ve Belen her zaman göreve susayan bir şehrimizdir.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here