Melekler, Beşiktaş’ı Puansız Gönderdi

0
77

Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Süper Liginde mücadele eden Hatay Büyükşehir Belediyesi Kadın Basketbol Takımı, 18’inci hafta maçında ligin 5’inci sırasında bulunan Beşiktaş’ı evinde konuk etti. Hatay’ın Melekleri, güçlü rakibinin 11 sayı geriden gelerek 64-61 mağlup etti.

Maça Hurst, Courtney, Synestna, Bahar ve Tuğba beşlisi başlayan Hatay’ın Melekleri, ilk molaya 6-11 geride girdi. Temsilcimiz, karşılıklı sayı atışlarıyla geçen ilk çeyreği de 16-13 önde tamamladı. İkinci çeyrekte de oyun üstünlüğünün elinde tutan Hatay’ın Melekleri rakibine sayı şansı tanımadı ve soyunma odasına 33-28 önde gitti.

Hatay temsilcisi ikinci devreye ise tutuk başladı. Pota altında sayı üretmekte zorlanan melekler, rakibinin atışlarını durduramayınca son çeyreğe 44-55 geride girdi. Maçın son çeyreğinin son dakikalarını etkili oynayarak güçlü savunmasıyla rakibine fırsat vermeyen Hatay BŞB, kıyasıya geçen mücadeleyi 11 sayı geriden gelerek 64-61 kazanmayı başardı.

Antrenör Chatzidaki, Maça Çok İyi Hazırlandık

Maç sonunda karşılaşmayla ilgili açıklamalarda bulunan Hatay BŞB Kadın Basketbol Takımı Antrenörü Katerini Chatzidaki; “Bugün ligin iddialı takımlarından bir tanesi olan Beşiktaş ile oynadık. Karşılaşmanın zor geçeceğini biliyorduk. Maça çok iyi hazırlandık. Daha az top kaybedip daha çok hücum yapmayı planladık ve bunun için çok çalıştık. Takım kimliğini ve enerjisini ortaya koyan tüm sporcularımı kutluyorum” şeklinde konuştu.

Bu zorlu mücadeleyi, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ve eşi Doç. Dr. Nazan Savaş’ın yanı sıra HBB Başkan vekili Serdar Güven, CHP İl Başkanı Mehmet Güzelmansur, CHP Milletvekili Serkan Topal, CHP Milletvekili Mevlüt Dudu, Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman ve çok sayıda taraftar ilgiyle takip etti. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here