Mehmet Alğan; “27 Mayıs’lar Yaşamak İstemiyoruz”

0
131

mehmet alğan33Ak Parti Hatay Milletvekili Adayı Mehmet Alğan; “27 Mayıs’lar Yaşamak İstemiyoruz”

Ak Parti Hatay Milletvekili Adayı Mehmet Alğan, Adnan Menderes’in başbakanlıktan devrilerek idam edilmesinin yıldönümü nedeniyle bir basın toplantısı düzenledi.

Alğan ve Ak Parti İskenderun Gençlik Kolları Başkanı Çağlar Altınışık öncülüğünde yapılan geniş katılımlı basın açıklamasında, Ak Parti İskenderun İlçe Başkanı Vedat Tosun, Yönetim Kurulu Üyeleri, İskenderun Belediyesi Meclis Üyeleri ve Gençlik Kolları katıldı.

Toplantıda konuşma yapan Alğan, “55 yıl önce bugün, siyasi tarihimiz açısından kara bir gün yaşandı” diyerek sözlerine başladı.

Her darbenin bir hazırlık süreci olduğunu ve darbelerin hazırlık süreçlerinde çalışanların ellerinin de, en az darbeyi gerçekleştirenlerinki kadar kirli olduğunu savunan Alğan; “Bugün seçilmişlerin, millet iradesiyle iktidara gelmişlerin, darbeyle iktidardan uzaklaştırılma geleneğinin başladığı uğursuz bir gün. Halk düşmanları, dünyanın her yerindeki diğer darbeciler gibi, halka rağmen, halk adına olduğunu iddia ettikleri bir darbeyle, kendi menfaatleri ve emir eri oldukları uluslararası siyasi çevrelerin çıkarları için, gerçek halk iktidarını alaşağı etmişlerdir. Türkiye’de darbeciler, milletin iradesini hiçe saymış, Menderes’i, Polatkan’ı ve Zorlu’yu insafsızca ve hukuksuz bir şekilde darağacına göndermişlerdi” dedi.

1960 darbesinin ardından Muhtırada da, 80 darbesinde de, 28 Şubat’ta da, e-muhtırada da aynı şeylerin yapıldığını öne süren Alğan, Gezi olaylarında da darbecilerin olduğunu iddia etti. Ak Parti Milletvekili Adayı Mehmet Alğan; “Gezi Parkı olaylarında, yine aynı kirli eller, aynı yöntemlerle sahnedeydiler. Gezi’nin üzerinden kısa bir süre geçtikten sonra, askerden umutlarını kesmiş olacaklar ki, bir de 17 Aralık’ta yargı ve emniyet bürokrasisi üzerinden, darbe teşebbüsünde bulundular. Kronik darbecilerin başında bu sefer paralel yapı vardı. Gerçi onlar da yeni sayılmaz, 12 Eylül’de de, 28 Şubat’ta da sahnedeydi bu paraleller. İşte gördünüz, 17 Aralık’ta beceremediler. 25 Aralık’ta tekrar teşebbüs ettiler. Ama yine başaramadılar, Milletimiz iradesine, partisine, liderine sahip çıktı. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Millet iradesinin üzerinde herhangi bir güç yoktur. Bunu onlar da öğrenecekler. Bunu her unuttukları zaman da, kafalarına vura vura, biz gençler hatırlatacağız. Darbecilerin geleceğimizi, çocuklarımızın geleceğini çalmalarına, bundan böyle, asla müsaade etmeyeceğiz. Talihimizi de, tarihimizi de, takvimimizi de kirletmelerine müsaade etmeyeceğiz” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here