Mavi Çocuk Akademisi Miniklerinden Uzman Diş Kliniğine Ziyaret

0
565

Mavi Çocuk Akademisi öğrencileri, 22 Kasım Dünya  Diş Hekimleri Günü nedeniyle, İskenderun Uzman Diş Kliniği’ni ziyaret etti.

Minik konuklarını sıcak ve samimi bir şekilde karşılayan Uzman Diş Kliniği Hekimleri Soydan Kılıç ve Berkay Belgin, öğrencilerin dişlerini de kontrol etti.

Mete Aslan Bulvarı’ndaki kliniğe gelen 54 öğrencinin dişleri, burada Ağız Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Soydan Kılıç ve Protetik Diş Tedavisi Uzmanı Berkay Belgin tarafından teker-teker kontrol edildi. Diş hekimleri, öğrencilerin dişlerini kontrol ettikten sonra, onlara ağız ve diş sağlıklarını nasıl korumaları gerektiği anlattılar ve diş fırçası ile diş macunu hediye ettiler.

Diş  Hekimi Soydan Kılıç, ağız ve diş sağlığının tüm vücudu etkilediğini, bu nedenle diş sağlığının öneminin küçük yaşta öğrenilmesinin ileriki yıllar için önemli olduğunu belirterek; “Bu nedenle misafirimiz olan ve aralarında diş hekimlerinin de çıkacağı küçük konuklarımıza, bu konuda önemli bilgiler verdik. Bu arada hepsinin dişlerini kontrol ettik” dedi.

Diş Hekimi Berkay Belgin ise öğrencilere hangi yiyecekleri nasıl yemeleri gerektiğini anlattı. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here