Kütüphane Haftası Etkinliklerle Kutlanacak

0
71

İskenderun İlçe Halk Kütüphanesi Müdürlüğü, 53. Kütüphane Haftası nedeniyle kutlama programı tertip etti.

Her yıl 27 Mart-2 Nisan tarihleri arasında kutlanan Kütüphane Haftası dolayısıyla, bugün saat 13.30’da İlçe Halk Kütüphanesi Müdürlüğü Çocuk Bölümünde tören düzenlenecek. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayacak olan tören, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmaların yapılmasıyla devam edecek, törende daha sonra örnek okuyuculara ödülleri verilecek. Kütüphane koleksiyonuna yeni girecek kitaplardan oluşan serginin de gezilmesinin ardından tören Kamil Göçmen’in müzik dinletisi ve ikramla son bulacak.

28 Mart 2017 Salı günü saat 10.30’da İskenderun İlçe Halk Kütüphanesinde Yazar Ahmet Alpaslan “Dikkat Eksikliği, Başarı ve Motivasyon” konusunda bir söyleşi gerçekleştirecek ve ardından kitaplarını imzalayacak.

29 Mart 2017 Çarşamba günü ise saat 13.30’da Paşa Karaca Anadolu İmam Hatip Lisesinde Kütüphaneci Nebil Özdemir “Neden Okumalıyız ve Bir Meslek Olarak Kütüphanecilik” konulu bir sunum gerçekleştirecek.

30 Mart 2017 Perşembe günü 09.00-16.30 saatleri arasında İlçe Halk Kütüphanesinde, kütüphaneyi ziyaret eden okuyuculara kütüphane hizmetleri tanıtılacak.

31 Mart 2017 Cuma günü saat 10.30’da İlçe Halk Kütüphanesinde Yazar Recep Yıldırım’ın, “Yeni Enformasyon Teknolojileri ve Kütüphaneler” konulu söyleşi ve imza günü gerçekleştirilecek.

“İleri Gitmenin Yolarında Biri de Kütüphanelerdir”

Türk Kütüphaneciler Derneği’nin 1964 yılında başlattığı girişim ile her yıl Mart ayının son Pazartesi günü başlayan Kütüphane Haftası’nın bu yılki ana temasının “Yeni Enformasyon Teknolojileri ve Kütüphaneler” olarak belirlendiğini kaydeden İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit, hafta ile ilgili bir de mesaj yayınladı. Özyiğit, Halk Kütüphanelerinin her yaşta, her seviyede ve her meslekten okuyucuların, çeşitli konulardaki fikir ürünlerinden ücretsiz ve serbestçe yararlanmasını sağlayan, bölgenin kültürel, sosyal ve teknik kalkınmasına yardımcı olan örgütlenmiş kuruluşlar olduğunu söyledi.

Çağdaşlığı yakalamanın; okumak, araştırmak, yeni bilgi ve beceriler elde ederek daima ileriye gitmenin yollarından birisinin kütüphanelerden geçtiğini vurgulayan Kaymakam Özyiğit; “20.yüzyılda okuma-yazma bilmemek nasıl bir engel olarak görülüyorsa, bu yüzyılda da bilgi teknolojilerinden yararlanamamakta bir engeldir. Günümüzde her yaş grubu tarafından yaygın olarak kullanılan internet, kullanıcıları için önemli bir maliyet oluşturmaktadır. Toplumun her kesiminde kullanılamaması bilgiye erişimde eşitsizlik yaratmaktadır. Bilgiye erişimdeki bu eşitsizlik halk kütüphanelerinin ücretsiz internet erişimi sayesinde azaltılmaya çalışılmaktadır.

Halk kütüphaneleri sadece kitap raflarından ibaret değildir. Halk Kütüphaneleri güncel bilginin de anında paylaşılabildiği, internet sayesinde kitap sağlama, kitap kataloglama, kütüphaneler arası kitap ödünç alıp verme işlemleri ile birlikte kullanıcıların bilgisayar aracılığıyla iş başvurusunun yapılabildiği, uzaktan eğitim programlarının takip edildiği, internet aracılığıyla dünya gündeminden haberdar olduğu, gündem oluşturduğu, benzer ve farklı grupların birbirleriyle tanışıp kaynaşarak kültürel paylaşımlarda bulunabildiği ortamlar haline gelmiştir” diyerek kütüphanelerin önemine vurgu yaptı. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here