‘Cumhuriyet Tarihinin En Önemli Kararı Verilecek’

0
101

CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, Referandum Çalışmalarını Sürdürüyor

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, referandum çalışmaları kapsamında ilçe-ilçe, mahalle-mahalle gezmeye devam ediyor.

Arsuz’un mahallelerini tek-tek gezen Vekil Dudu’ya, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, CHP Arsuz İlçe Başkanı Faik Çekin ve ilçe yönetimi ve partililerde eşlik etti.

Ziyaretlerde Anayasa maddelerini anlatan milletvekili Dudu, 16 Nisan’da yapılacak halk oylamasının bir parti meselesi olmadığını memleket meselesi olduğunu vurguladı. CHP’li Vekil Dudu; “16 Nisan’da Cumhuriyet tarihinin en önemli kararı milletçe verilecek. 100 yıllık bir Cumhuriyetimiz var. Atalarımız kanları pahasına Cumhuriyeti kurmuş ve yönetim şeklini belirlemiştir.

Ortadoğu coğrafyasında Türkiye hepsinden en az 100 adım önde. Şimdi; 100 yıllık sürdürdüğümüz rejimi değiştirelim, yerine Suriye’de neyse, Irak’taki Libya’daki yönetim şekli neyse onun aynısını, hatta daha da beterini bize yönetim şekli olarak yutturmak istiyorlar. Anayasa değişiklini planlayanların asıl hedefinde Türkiye’nin birliği, bütünlüğü var. Çünkü ülkemizi bölüp, parçalamak istiyorlar” şeklinde konuştu.

Yapılan ziyaretlerde konuşan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş da; “Yeni anayasayla tek bir şahsa bağlı bir devlet oluşturulacak Bütün vekilleri o seçecek. Kanunları o çıkartacak, bütçeyi o yapacak. Ayrıca kafası esti mi, mevcut vekilleri lağvedip, yeni ekip kurabilecek. Bakanları atayacak, Danıştay, Sayıştay, bütün yargıyı atayacak, YÖK başkanını, rektörü, valiyi, kaymakamı seçecek. Aynı zamanda il, ilçe başkanlarını, il müdürlerini de o atayacak. Tek bir şahsa bağlı bir devlet kuracak. Bu Türkiye için çok hayırlı bir karar değildir” diyerek geleceği düşünerek oy verilmesi gerektiğini vurguladı.

Yapılacak halk oylamasından ‘Hayır’lı bir sonuç beklediğini söyleyen Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha da, saraydan alınıp halka teslim edilen rejimin yeniden saraya teslim edilmeyeceğini vurgulayarak; “Tek adam rejimi kurulmak isteniyor ve bu tek adam devletin başında, yargının başında, meclisin başında olacak, aynı zamanda da bir partinin genel başkanı olacak. Hâkimleri atayacak. Kararname adı altında yasa çıkartıp meclisi feshedebilecek, savaş kararı verebilecek, bakanları dışarıdan atayacak… Her şeyi istediği gibi yönetecek ama hesap vermeyecek.. Getirilmek istenen model;  bizi Libya, Suriye, Mısır gibi bir ülke haline getirecek. Buna izin vermeyeceğiz” dedi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here