Kuş; “Öğretmenlerin Mağduriyetleri Giderilsin”

0
78

eğitim-iş açıklama22Eğitim İş İskenderun Temsilciliği Başkanı Hasan Kuş, kentimizde dört öğretmenin tayin isteğinde bulunmalarına rağmen atamalarının yapılmayarak norm fazlası duruma düşürüldüklerini ifade etti.

Konuyla ilgili yetkilileri göreve davet eden Kuş; “Bilindiği gibi 4+4+4 kesintili eğitim uygulaması, Türkiye genelinde on binlerce öğretmeni norm kadro fazlası duruma düşürerek mağdur etmiş ve bu uygulama, beraberinde birçok sorunun yaşanmasına neden olmuştur. Bu mağduriyetler İskenderun’da da yaşanmıştır.

Haziran 2013’te okulların dönüşümleri sürecinde okullar birbirleriyle ilişkilendirilmiş ve öğretmenlerden ilişkilendirilen okullara tayin isteğinde bulunmaları istenmişti. İl/İlçe Millî Eğitim Müdürlüğünün yanlış planlaması yüzünden şu an Doktor Gani Bahadırlı Ortaokulunda dört öğretmen, ilişkilendirilen okula tayin isteğinde bulunmalarına rağmen atamaları yapılmamış ve norm fazlası duruma düşmüştür.

Öğretmenlerimizin norm fazlası duruma düşmesine neden olan bu hata yetkililerce düzeltilmediğinden söz konusu öğretmenler hâlâ norm fazlası durumda bulunmaktadır. Eğitim İş olarak, İl/İlçe Mili Eğitim müdürlüğünden bu durumun en kısa sürede çözümlemesini bekliyoruz. Sürecin takipçisi olacak ve durumun düzeltilmemesi durumunda yasal süreç başlatılacaktır” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here