“Kursu Bitirenler Donanımlı Şekilde Hayata Atılacaklar”

0
117

kadın girişimciler1Girişimcilik Kursunu Tamamlayan Kursiyerlere Sertifikaları Verildi

TOBB Hatay İl Kadın Girişimciler Kurulu tarafından düzenlenen girişimcilik kursunu başarı ile tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi. İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası meclis Salonunda düzenlenen sertifika töreni öncesi konuşma yapan KOSGEP Hatay Hizmet Merkezi Müdürü Seraceddin Özcan, yaptığı konuşmasında; “KOSGEB ve Hatay Genç girişimciler girişimleri ile başlayan kurslar önemli bir olgu, ülkemiz girişimciliğin geliştirilmesi açısından biraz geç kalmış olsa da, Kosgeb bu girişimciliği ile bu açığı kapatma noktasında çalışmaktadır. Kursiyerlerimize 70 saati içeren kurslar verildi ve bu eğitimlerde amaç yeni kurulan işletmelerin sürdürülebilir olması, başarılı bir şekilde ayakta kalması amacıyla her hangi bir alanda yönetim finansal planlama, müşteri ilişkileri gibi alanlarda eğitimler vererek bir şirketin kar edip edemeyeceği ve bu şirkette kendileri de görebilecekler.  İşletmecilerimize 30 Bin TL hibe ile destekleyerek piyasalara edepte olmalarını sağlamayı hedefliyoruz. Geleceğin iş adamları ve iş kadını olarak sizleri görmek istiyoruz” dedi.

TOBB (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği) Hatay Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Yeşim Ugutmen ise yaptığı konuşmasında; “Uygulamalı girişimcilik eğitimi Girişimcileri, iş planı kavramı ile tanıştırarak, başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak amacı taşır. Bu bağlamda eğitimimiz sonunda girişimci bayanlarımızın kendi iş fikirlerine yönelik iş planını hazırlayabilecek bilgi ve deneyimi kazanmaları sağlanır. Kadın girişimcilerin desteklenmesi, bir ülkenin ekonomik büyümesi, istihdam oluşturması ve rekabet gücünü arttırmasında büyük önem taşır” dedi.

kadın girişimciler2

İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ise; “İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası olarak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne bağlı Kadın ve Genç Girişimciler Kurulu’nun koordinatör oda görevini uzun bir süredir yapmaktayız. Ayrıca odamız; KOSGEB Hatay Hizmet Merkezi’nin bir kolu niteliğinde olup, KOSGEB Temsilciliği görevini sürdürmektedir. Odamız bugüne kadar birçok Uygulamalı Girişimcilik Eğitim’i düzenlemek suretiyle, işyeri açma niyetinde olan birçok insana olanak sağlamıştır ve sağlamaya devam edecektir” dedi.

Sertifika töreni öncesi son olarak söz alan İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su ise, dünyada en önemli unsurların başında bilgi geldiğini, bilgi üreten toplumların ise güçlü olduğuna vurgu yaparak,  “Dünyada baktığımız zaman en önemli şey bilgi üreten bilgiye elinde tutan ülkeler dünyada söz sahibi olabilirler. Bu bakımdan dünyada devletler arasında böyle olduğu gibi kurum ve kuruluşlar içinde böyledir. Bir kurum kendi alanında ne kadar bilgili ise o derece başarılı olur. Bu anlamda girişimcilik kurslarını başarı ile bitiren kursiyerlerimiz kendileri bilgi ve donamı olarak daha güçlü hale gelmiştir. Yapabilecekleri her faaliyette daha donanımlı oldukları için geleceği daha iyi görecekler hesaplarını daha iyi yapabilecekler” dedi.  Dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de işsizliğin en önemli sorunlardan biri olduğun belirten Kaymakam Su; “Dünya en önemli sorun işsizliktir. Mesleği olanlar donanımı olanlar ise iş yönünden sıkıntı çekmemektedir. Bu kursu bitirenler ise donanımlı bir şekilde ticari hayata atılacaklar ve ülkemize faydalı üretimler gerçekleştireceklerine inanıyorum” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından 70 saatlik kursu tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi. Sertifika töreni sonrası ise TOBB Hatay İl Kadın Girişimciler Kurulu tarafından düzenlenen girişimcilik kursuna desteklerini esirgemeyen kurum ve kuruluş temsilcilerine İTSO yönetim kurulu tarafından İskenderun Güvercini resimli şilt takdim edildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here