Kahraman’dan Hatay’ı Sivil Toplumla Yönetme Sözü

0
56

hakan kahraman4CHP’den Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adayı olan Dr. Hakan Kahraman, göreve gelmesi durumunda Büyükşehir Belediyesi’ni sivil toplum örgütleriyle birlikte yöneteceklerini söyledi.

Kahraman, Hatay’da sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği içinde olacaklarını ve katılımcı belediyenin örneğini sergileyeceklerini bildirdi. Bu amaçla HASİV (Hatay Sivil Toplum Platformu) oluşturulacağını açıklayan Dr. Hakan Kahraman, belediye bünyesinde kurulacak HASİV’in sivil toplum yöneticileri ile belediyeler arasında organik bir işbirliği sağlayacağını anlattı.

Bu oluşumun; kentte belediye hizmetleri ile insan hakları faaliyetlerini izleyeceğini, aynı zamanda toplumsal uzlaşmazlıklarda bir ombudsman gibi hareket edeceğini ifade eden Kahraman, “Bu uygulama ile binlerce yıllık kardeşliğimizi daha da pekiştireceğiz. Toplumsal barışın adresi CHP’li büyükşehir belediyesi olacak. Belediyeyi birlikte yöneteceğiz, sorunları birlikte çözeceğiz. Katılımcı belediyecilik budur” diye konuştu.

Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin bir yerel demokrasi okulu olarak hizmet vereceğini, bunun tüm Türkiye’ye örnek olacağını anlatan Kahraman, “Kardeşliğimizin adresi CHP’dir. Bölgeye barış ve huzurun gelmesinin, kardeş kavgasının önlenmesinin teminatı biziz, partimiz CHP. 11 yıllık iktidarı döneminde AKP’nin uygulamalarına şahit oldunuz, geldiğimiz durum ortada, tüm Türkiye ayakta” dedi. Dr. Hakan Kahraman, ötekileştirici değil, farklılıkları kucaklayan, birleştiren bir anlayışa sahip olduklarını sözlerine ekledi. Gençlerin ve kadınların taleplerini en iyi okuyan partinin CHP olduğuna işaret eden Kahraman,  hiç kimseyi ve hiçbir anlayışı dışlamayacakları sözünü verdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here