Kış Turizmi Hareketlenmeye Başladı

0
32

Kış mevsimine sayılı günler kala kış turizminde de hareketlenmeler yaşanmaya başladı. İskenderunluların gezmeyi sevdiğini ifade eden Ceyran Turizm Yetkilisi Yasemin Demirtaş, biraz daha cesaretlendirilmeye ihtiyaçları olduğunu kaydetti.

Kent halkının yakın yerleri daha çok tercih ettiğini belirten Demirtaş; “Artık kış sezonuna başlıyoruz. İskenderun halkı her zamanki gibi öncelikle yakın yerleri tercih ediyor. Diyarbakır, Mardin, Midyat şeklinde devam ediyoruz. Bunun devamında Batı Karadeniz’e gidiyoruz, İç Anadolu Bölgesi’ni tercih ediyorlar. Bununla alakalı talebimiz yoğun olarak devam ediyor. Kış turizmine talebimiz hala zayıf gidiyor, bunun ilerleyeceğini düşünüyorum. İskenderun halkı gezi konusunda gayet bilinçli, gezmeyi çok seven bir halk, yeni yerleri keşfetmeyi çok seviyorlar ama pek cesaretleri yok, cesaretlendirilmeye ihtiyaçları var. İnşallah bunu da aşacağız. İleriki günlerde daha da yeni yerleri keşfederek, daha uzak yerlere de açılacağımıza inanıyorum ben.

Öte yandan yurt dışı seyahatleri belli bir kesimi kapsıyor aslında belli bir kesim çok istiyor, çok talep görüyor ama nedense ilerlemiyor. İnsanların yurt dışı korkusunu bir türlü aşamıyoruz ya dövizdeki dalgalanmalar sebebiyle ya da pasaport veya ülkeler arası vize problemlerinden kaynaklanıyor olabilir. Şu an yurt dışı talebim çok fazla, insanlar yurt içinde harcayacağı tatil masrafıyla yurtdışına giderim diye biraz daha bilinçlenmeye başladılar. Yurtdışı taleplerim çok fazla gidiyor ancak satışa çevirdiğimiz çok az. Yine de yurt dışı organizasyonları da düşünüyoruz önümüzdeki günlerde” şeklinde konuştu.

Önümüzdeki yaz sezonu için Antalya ve Ege otellerinin çok fahiş fiyatlarda olacağını öngördüklerini de sözlerine ekleyen Demirtaş; “2023’ün yaz sezonunda bir otelin bir haftalık bir konaklaması 2 kişi için 145 bine çıktı. Doğru mu doğrudur. Antalya otelleri, Ege otelleri maalesef fiyatları çok yüksek olmaya başladı. Bunun sebebi de Ukraynalıların, Rusların Türkiye’ye akın akın gelmesi fiyatları bayağı arttırdı. Türk milleti maalesef Antalya tatilini artık tamamen unutmaya başladı. Vereceği parayı yurt dışına aktaralım diye düşünüyorlar.

İnanın yurt dışına çıkacağı para da o 145 binin altında bir fiyat çıkartıyor. Türk milletini çekmek için uluslararası çalışan firmalarımız var, biz de onlardan biriyle anlaşmalıyız zaten. O firmalarımız piyasayı takip ederek en ucuza çıkartmaya çalışıyor. Şu an bir Balkan turu yapmak isteyen bir misafirimiz 399 Euro’ya çok rahat gidip gelebiliyor 5 geceliğine, bu da insanlara cazip geliyor. İnşallah bunu da devamı gelir diye düşünüyorum yurt dışı için” diye konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here