Kimyon; “Meclis Üyeleri Mal Varlıklarını Açıklasın”

0
109

hdp açıklama1İskenderun Belediye Başkan Adayı Ercüment Kimyon, parti binası önünde dün bir basın toplantısı düzenleyerek, Ak Parti hükümetine yüklendi. İskenderun Belediye meclis üyelerine de yüklenen Kimyon; “5 yıl içinde görev yapan belediyemizdeki üst yöneticiler dahil olmak üzere başta Belediye Başkanı Yusuf Civelek ve CHP- AKP Belediye Meclis üyelerinin mal varlıklarını derhal açıklamalarını hesap verebilirlik ilkesi kapsamında istiyoruz” dedi.

17 Aralık’ta başlayan rüşvet ve yolsuzluk operasyonlarının Gülen cemaatinin de içinde bulunduğu uluslararası güç merkezleri tarafından Türkiye’de siyaseti dizayn etme amacıyla kullanıldığının aşikar olduğuna değinen Kimyon; “Bu operasyonları yapanların birinci amaçlarının temiz toplum, demokratik devlet olmadığını bizler çok iyi biliyoruz. Ancak bu paralel güçlerin 17 Aralık’a kadar AKP’den bağımsız ve ayrı hareket etmediklerini de çok iyi biliyoruz. Bizzat AKP desteğiyle güçlendiklerini, başta Kürt muhalefeti olmak üzere bütün demokratik muhalif hareketleri tasfiye etmek için bu güçlerin hukuk dışı yöntemleri hep beraber kullandıklarını çok iyi biliyoruz” dedi.

Paralel yapıların da, hırsızlık şebekesine dönüşmüş AKP’nin de temiz olmadığını bildiklerini söyleyen Kimyon; “Bu nedenle; sürecin başından beri her iki kesime karşı da ilkeli bir karşı duruş ve muhalefet sergileyerek alternatif bir çizgi olarak öne çıkarmaya gayret ediyoruz” diye konuştu.

Halkı ülke bazındaki yolsuzluklar kadar yerel yolsuzluklar hakkında da aydınlatacaklarını ifade eden Kimyon; “AKP-Cemaat çelişkisinden ya da AKP-Cemaat (CHP+MHP) çatışmasından demokrasi çıkmayacağı kesindir. Yine geçen 5 Yıl içinde İskenderun Yerel Belediye Meclisindeki CHP-AKP işbirliği sonucunda yaratılan kent ve imar rantlarının bu ortakların eseri olduğunu ifade etmek istiyoruz. Bu nedenle son 5 yıl içinde görev yapan belediyemizdeki Üst yöneticiler dahil olmak üzere başta Belediye Başkanı Yusuf Civelek ve CHP- AKP Belediye Meclis üyelerinin mal varlıklarını derhal açıklamalarını hesap verebilirlik ilkesi kapsamında istiyoruz. Bu anlamda benim mal varlığımı da gösteren belgeyi kamuoyunun bilgisine sunacağım” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here