Kimyon; “Bu Seçimler Ülke Yönetimine de Yön Verecek”

0
109

ercüment kimyon6Halkların Demokratik Partisi (HDP) İskenderun Belediye Başkan Adayı Ercüment Kimyon, seçim çalışmaları çerçevesinde dün İskenderun Mardinliler Derneğini (Mar-Der) ziyaret etti. Karşılıklı görüş alışverişinde bulunulan ziyarette Kimyon, yerel seçimlerin önemine vurgu yaparak, parti olarak başarılı olunması halinde bunun genel seçimlere de yansıyacağını belirtti.

İskenderun Mar-Der’e HDP, BDP, EMEP ilçe başkanları ve temsilcileri ile giden Belediye Başkan Adayı Ercüment Kimyon, seçimlerde destek istedi.

Gerçekleştirilen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İskenderun Mar-Der Başkanı Salih Bayar; “Kentimiz bir gemi gibidir. Gemi su almaya başladı. Daha fazla su almadan bunun önleminin alınması gerekir. Mardin’de doğduk ama İskenderun’da yaşıyor ve yiyoruz. O nedenle doyduğumuz yer bizim için önemlidir. İskenderun’un yerli halkı gibiyiz. İskenderun’u seveni sevmeliyiz. Kentimiz söylendiği gibi sineklerden kurtulmuş değildir.

ercüment kimyon7

Ayrıca, DSİ tarafından feyezan kanalında yapılan ıslah çalışması belli bir noktaya kadar getirildi. Oysaki o çalışmada kanalın sonuna kadar gidilmeliydi. Kanalın sonunda oturan insanların ne suçu var? Burada bir ayrımcılık yapılmaktadır. Kentsel dönüşümü de katliam ve tasfiye planı olarak görüyoruz. Bu nedenle sizin gibi değerli insanların arkasında durarak, mağduriyetimizin giderilmesi için mücadele edeceğiz. Kentsel dönüşümle insanların bedduasını almayın” diye konuştu. Bayar, HDP’nin oluşturacağı meclis listesinde temsil hakkı da istedi.

Ziyarete katılan siyasi parti başkanları da HDP’nin Kürt hareketi olmadığını, BDP’nin de devamı olmadığını vurgulayarak, HDP’nin 28 birleşenin bir araya geldiği yeni bir oluşum olduğunun altını çizdiler.

Derneğin talep ve sıkıntılarını dinleyen Belediye Başkan Adayı Kimyon ise; “Yerel seçimler Türkiye için normal seçim olmaktan çıktı. Yerel seçimlerde alınacak sonuçlar, genel seçimlerin erkene alınıp alınmamasını belirleyecektir. Bu seçimler ülke yönetimine de yöne verecektir. Yeni oluşan partimizde seçimlerde başarılı olursak, bu genel seçimlere de yansıyacaktır. O bakımdan yerel seçimler bizim için önemlidir” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here