Beldelerden Gelen Kadınlar Gezi Turunda Yapılan Çalışmaları Yerinde Gördü

0
107

civelek tanıtım1İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek ve eşi Dr. Ümran Civelek, İskenderun’un beldelerinden gelen kadınlara çalışmalarla ilgili bilgilendirme programı düzenledi. Büyükşehir yasasıyla, İskenderun’a bağlanan beldelerden gelen kadınlar, düzenlenen gezi turuyla, yapılan çalışmaları yerinde gördü.

Tur kapsamında, İskenderun Belediyesi Kadın Kültür Sanat ve Eğitim Merkezi, iskele, Katı Atık Değerlendirme ve Bertaraf Tesisi, Nikah Salonu, Rauf Denktaş Spor Kompleksi ziyaret edildi. Çalışmaları yerinde görme fırsatı bulan kadınlar, güneşli bir havada, iskelede deniz keyfini de yaşadı. Kadınlara ücretsiz kurslar düzenlenen Kadın Kültürevinin ardından, Katı Atık Değerlendirme ve Bertaraf Tesisi’ni ziyaret eden kadınlara, Çevre Mühendisi Tan Dehnioğlu tarafından tesis ve çalışmalarla ilgili bilgi verildi.

Geçmişte üç buçuk milyon ton çöpün vahşi depolamayla biriktirildiği alanda yaşanan sorunların giderildiğini, alanın ıslah edilerek, ileri teknolojide Katı Atık Değerlendirme ve Bertaraf Tesisi yapıldığını anlatan Başkan’ın eşi Dr. Ümran Civelek, kadınlarla birlikte tesisi gezdi.

Dr. Ümran Civelek’in, geçtiğimiz yıl hizmete giren deniz kenarındaki Nikah Salonu’nda, çiftlerin nikahlarının kıyıldığını belirterek, salonun duvarında asılı olan Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün eşiyle dans eden fotoğrafını göstermesi, kadınlar tarafından alkışla destek buldu.

civelek tanıtım2

Bu Hizmetler Sizlere de Yapılacak

İskenderun Belediyesi Rauf Denktaş Spor Kompleksi ziyaretinde, spora önem verildiğini, çocuk ve gençlerin spora yönlendirildiğini, ücretsiz kurslar düzenlendiğini anlatan Dr. Ümran Civelek; “Düzenlediğimiz ücretsiz basketbol kursunda yetişen kız basketbol takımımız Hatay 1.si oldu. Güney illeri birincisi olmak için çaba sarf ediyorlar. Onları biz yetiştirdik, sporu öğrendiler. Spor çocuk için çok önemli. Mutlu kişilerden oluşan toplumlar mutlu oluyor. Bunlar sizlere de yapılacak. Onun için sizleri gezdiriyoruz. Spor insanları birleştirir” dedi.

İnsanın Hayatına Şekil Veren Annedir

Belediye Başkanı ve CHP İskenderun Belediye Başkan Adayı Dr. Yusuf Civelek de gezi turunun ardından konuk kadınlara yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Belediye Briç Kulübü’nde yaptığı konuşmasında, kadınların ilk öğreten, ilk öğretmen olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Civelek; “İnsanın hayatına şekil veren annedir. Böyle çok önemli bir durumda olan, kadın sosyal toplumun dışındaysa bu çocukların çağdaş bireyler olarak yetişmesi mümkün olmuyor. İnsanlar ne kadar bir araya gelirse, birbirini ne kadar tanırsa sorunlar o kadar kendiliğinden çözülür” diye konuştu.

Konuklara “İskenderun’u nasıl buldunuz” diye soran ve “beğendik” yanıtı üzerine, sözlerine devam eden Başkan Civelek özellikle alt yapıya önem verdiklerinin de altını çizdi.

İskenderun Yaşanılır Bir Kent Oldu

Küresel iklim değişiklikleri ve buna bağlı olarak susuzluk, sel tehlikesi yaşandığını, buna karşı İskenderun’da suyuyla, drenaj kanallarıyla önlemler alındığını, yetersiz hizmet binalarının yerine yeni, modern, donanımlı binalar yapıldığını, araçlar alındığını, sosyal tesisler, sahil düzenlemesi, iskele, imar planı, çöp fabrikası, itfaiye binası gibi önemli hizmet ve çalışmalar gerçekleştirildiğini anlatan Civelek; “İskenderun yaşanılır bir kent oldu! Belediye başkanları imkanlar nispetinde bir şeyler yapabildiler. Bu beş beldeyle birlikte, onların da, sizlerin de fikrini alarak, en çok neye ihtiyaç var, tespit edeceğiz. Nasıl halkımız burada beni yönlendirdiyse sizler de yönlendireceksiniz. Halkımız teveccüh gösterir, devam edersek altyapıdan başlayarak, beldelerimizin her tarafını imar edeceğiz” dedi.

Demokrasilerin gelişmesi için yerel yönetimlerin de güçlü olması gerektiğini vurgulayan Başkan Civelek, önümüzdeki dönemde yapılacak olan projelere de değindi.

civelek tanıtım3

Hayal Et, Projeni Yap, Hayata Geçir

İki buçuk yıl önce teleferik projesi yaptırıldığını, giriş katı modern balıkhane, üstü çok katlı otopark yapılacağını, AVM önünde üst geçit olacağını, kentsel dönüşümün herkesin gönlü ile gerçekleştirileceğini anlatan Başkan Civelek; “Bir buçuk yıldır buna çalışıyoruz. Halkı mağdur etmeden, halkı yerinden etmeden yapılacak. Önemli olan hayal et, projeni yap ve hayata geçir. Uygulanabilir, insanların hayatını kolaylaştıran, insanları mutlu eden, mutluluğu arttıran akıllı projelerimiz var. Özgür, mutlu bir yaşam! En büyük kazanç halkın gönlünü almaktır. Halka hizmet, hakka hizmettir” şeklinde konuştu.

Başkan, beldelerden katılan kadınların isteklerini de dinledi. Kadınlar, toplantı ve gezi turundan dolayı Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek ve eşi Dr. Ümran Civelek’e teşekkür etti. Beldelerden gelen çocuklar ise buz pateni yaparak, eğlendi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here