Kerimoğlu, Bayramda da Talasemilileri Yalnız Bırakmadı

0
76

hatoder ziyaret2Kısa adı HATODER olan Hatay Talasemi ve Orak Hücre Anemi Hastalıkları Derneği Genel Başkanı Burhan Kerimoğlu; Kurban Bayramının ikinci günü Hatay Antakya Devlet Hastanesi Hematoloji Servisi ve Çocuk Servisinde yatan talasemi ve orak hücre anemili hastaları ziyaret ederek, bayramlarını kutladı.

Ziyarette kısa bir konuşma yapan HATODER Genel Başkanı Kerimoğlu; “Hastalarımızın her türlü sorunlarıyla yakinen ilgilenmekteyiz, özellikle bunların başında sağlık sorunları gelmektedir. Kişilerin dünyaya gözlerini açtıkları andan itibaren var olan bu hastalıklar daha 3-4 aylık iken kendini göstermeye başlamaktadır. Bu sorunlar aslında hafife alınmayacak kadar zor ve meşakkatli olmakla birlikte ömür boyu hastane ortamlarında yaşamlarını sürdürecekleri bir hayata da alışmak zorunda bırakmaktadır. Hastalarımızı ve ailelerini bu bayram gününde yalnız bırakmayarak hem bayramlaşmak hem de yalnız olmadıklarını hissettirmek için buradayız. Burada bulunan tüm hastalarımıza bir kez daha acil şifalar diler, bayramlarını kutlarız” dedi.

Hasta ve yakınları gerçekleştirilen bu ziyaretten dolayı duydukları memnuniyeti dile getirirken; “Hastalığı halka tanıtmak için ciddi atılımlar yapılmasını, hastalarımıza ve bizlere dernek tarafından yardım edilmesini istiyoruz. Devlet büyüklerinin de bu çalışmalara her yönden önemli destekler vermeleri ise biz ailelerin hayata tutunmalarında önemli moral kaynağı olmaktadır” dediler.

Bayramın son gününde de HATODER Genel Başkanı Burhan Kerimoğlu, Kırıkhan ilçesini Menderes Mahallesinde oturan talasemili ailelerden Beyazıt Başçı ve Şükrü İpek ailelerini ziyaret ederek, aile ile bayramlaştı ve dertlerini dinledi. Dernek çalışmaları hakkında bilgiler veren Genel Başkan Kerimoğlu, “İlçede 52 talasemi hastası bulunuyor. Özellikle burada yaşayan ailelerin evlenme çağına gelen evlatları için çok daha önceden talasemi kan testi olan ‘hemoglobinelektroforezi’ kan testini ihmal etmemeleri gerekmektedir. Bu yol hastalığın önüne geçmede en etkili yöntemin başında gelmektedir” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here