Kent Gündeminden Kısa Kısa

0
84

“Neyzen” Perşembe Günü Antakya’da Sahnelenecek

Kültür ve Turizm Bakanlığı Ödülü almış olan “NEYZEN” isimli tiyatro oyunu Antakya’da sahnelenecek. Tuncer Cüceoğlu’nun yazdığı ve Mehmet Esatoğlu’nun yönettiği “Neyzen” isimli oyun, Samsun Sanat Tiyatrosu’nun başarılı oyuncuları tarafından sahneye konulacak. Başarılı çalışmalara imza atmaya başlayan BSG Organizasyon, Samsun Sanat Tiyatrosu tarafından sahnelenecek olan “Neyzen” isimli oyunu Antakya halkı ile buluşturacak. Genç Girişimci Oğuz Oral’ın sahibi olduğu ve Fatma Keleş’in halkla ilişkiler müdürlüğü görevini üstlendiği BSG Organizasyon sanat adına başarılı bir çalışmaya daha imza atacak. Neyzen isimli tiyatro oyunu, 7 Mart 2013 Perşembe günü Saat 20.00’de, Meclis Kültür ve Sanat Merkezi’nde sahnelenecek.

ÖDP Hatay İl Başkanlığına Süleyman Öztürk Seçildi

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Hatay İl Başkanlığına Süleyman Öztürk seçildi. Kongrede konuşan ÖDP Genel başkanı Alper Taş, Hatay ve diğer sınır bölgesinin Suriye’deki iç savaşın mevzisi haline geldiğini ifade ederek, “Emperyalist ülkeler, Suriye’ye Suriye üzerinden bölgesel savaş ve iç savaşlar çıkartmaya dönük müdahalelerine son vermelidir. Ülkemizi kardeş halklarla savaşın eşiğine getiren, Ortadoğu halklarını birbirine düşüren bu politikalardan bir an önce vazgeçilmelidir” dedi. Divan başkanlığını Adnan Korkmaz, üyeliğini ise Selva Oruç ve Erikan Keleş’in yaptığı kongre sonunda ÖDP Hatay İl Başkanlığına Süleyman Öztürk seçildi. Yönetim kurulu Nedim Hadduır, Naime Turunç, Yüksel Dönmezer, Süleyman Dalgıç, Adil Nehir ve Ahmet Karatel’den Disiplin Kurulu ise Yılmaz Turunç, Ali Kuh, Ali Koyutürk, Soner Gündüz ve Emel Koku’dan oluştu.

Türkiye’de Çelik İhracatı 2 Ayda 2,4 Milyar Dolara Ulaştı 

Dünya çelik piyasasının en önemli oyuncularından biri olan Türk Çelik Sektörü, 2013 yılının ilk iki ayında direkt ihracatını 2,4 milyar dolara çıkardı. Sektörün direkt ihracatının yanı sıra diğer sektörlerde kullanılan demir çelik ürünleri de hesaba katıldığında ocak ve şubat aylarında toplam ihracatı 2,7 milyar dolara ulaştı. Emtia fiyatlarındaki düşüş, sektörün ihracat rakamlarını olumsuz etkiledi. Çelik İhracatçıları Birliği verilerine göre, geçen yılın ocak ve şubat dönemine kıyasla çelik mamulleri ihracatı, miktar açısından yüzde 0,26 artışla 3,24 milyon ton; değer açısından ise emtia fiyatlarındaki düşüşten dolayı yüzde 6,78 azalışla 2,4 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Dünya Kadınlar Gününde El Emeği Ürünler Sergilenecek

8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle İskenderun Belediyesi’nce, Kadın Kültür Sanat ve Eğitim Merkezlerinde sergi düzenlenecek. Kadın Kültür Sanat ve Eğitim Merkezlerinde el emeği ürünlerin yer alacağı sergi açılışı, 8 Mart 2013 Cuma günü gerçekleştirilecek. Halkımıza açık olacak sergiler, 8-9-10 Mart tarihlerinde gezilebilecek. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla ayrıca, Cuma günü saat 09.30’da Atatürk Anıtına çelenk sunulacak. Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek’in de katılacağı sergi açılış programları şöyle olacak: Saat 10.00’da 5 Nolu Kadın Kültür Merkezi-Yuvam Sitesi, Saat 11.00’de 4 Nolu Kadın Kültür Merkezi-Mustafa Kemal Mahallesi, Saat 13.00’de 3 Nolu Kadın Kültür Merkezi- Esentepe Mahallesi, Saat 14.00’de 2 Nolu Kadın Kültür Merkezi- Sakarya Mahallesi ve Saat 16.00’da 1 Nolu Kadın Kültür Merkezi-Hürriyet Mahallesi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here